Notícies

Barcelona instal·larà figures gegants de llum a tots els districtes per Nadal

L'Ajuntament també ha anunciat que ampliarà l'horari d'enllumenat a tota la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Encesa de llums 2023
Foto: Marta Vidal / ACN
Publicitat

Sabem que fa poc que hem donat la benvinguda a la tardor i encara ens queda la castanyada, però no podem evitar tenir el cap ja en les celebracions de Nadal. Queden menys de dos mesos per tornar a sentir l'esperit nadalenc i, enguany, si passegeu per Barcelona encara el sentireu una miqueta més. L'Ajuntament ha anunciat el seu pla anual d'enllumenat de Nadal de la ciutat i, com a novetat, instal·larà figures gegants de llum a cada districte. Segons ha anunciat el consistori, les estructures il·luminades tindran forma de motius nadalencs amb disseny propi de Barcelona i n'hi haurà una vintena repartides per la ciutat.

L'objectiu dels tòtems o estructures noves és que la il·luminació de Nadal arribi a punts nous de la ciutat, incloses les ubicacions més cèntriques. Algunes de les zones on es col·locaran les figures seran el carrer de Vallcivera al barri de Ciutat Meridiana, la plaça de les Fonts al Baró de Viver, la plaça del Congrés Eucarístic al barri del Congrés i els Indians i les places de Sarrià o la Bonanova, entre d'altres. Aquests són els 22 punts on s’instal·laran les noves estructures:

- Rambla del Raval, rotonda nord i sud (Ciutat Vella)

- Carrer de Mallorca amb carrer de Villarroel (Eixample)

- Plaça de l'Orgull (Sants-Montjuïc)

- Rotonda del carrer de la Constitució amb la rambla de Badal (Sants-Montjuïc)

- Marina del Prat Vermell (Sants-Montjuïc)

- Plaça de les Corts (les Corts)

- Plaça de les Ceràmiques Vicens (les Corts)

- Plaça de la Bonanova (Sarrià-Sant Gervasi)

- Plaça de Sarrià (Sarrià-Sant Gervasi)

- Carrer de Pi i Margall, costat de la plaça Joanic (Gràcia)

- Carrer de Pi i Margall, costat de la ronda del Guinardó (Gràcia)

- Plaça de Meguidó, davant del Centre Cívic (Horta-Guinardó)

- Plaça de Montbau (Horta-Guinardó)

- Placeta confluència de l'avinguda Vallbona a l'altura del carrer de Vallcivera (Nou Barris)

- Plaça de les Treballadores i Treballadors de la Harry Walker (Nou Barris)

- Plaça de la sortida de metro de Ciutat Meridiana, confluència entre el carrer Pedraforca i l’avinguda dels Rasos de Peguera (Nou Barris)

- Plaça de les Fonts al Baró de Viver (Sant Andreu)

- Plaça del Congrés Eucarístic al barri del Congrés i els Indians (Sant Andreu)

- Plaça de la Trinitat Vella (Sant Andreu)

- Avinguda d'Icària (rambla central) cantonada amb el carrer de l'Arquitecte Sert (Sant Martí)

- Plaça de la Pau (Sant Martí)

Encesa de llums 2023
Foto: Marta Vidal / ACN

Amb el mateix objectiu de dur els llums de Nadal a diferents punts de Barcelona, també s'il·luminaran les façanes de 14 edificis singulars repartits per tota la ciutat, com la Torre de les Aigües del Besòs, la masia de la Torre Llobeta, el viaducte de Vallcarca o la Casa Golferichs de l'Eixample. "El que fem és il·luminar més quilòmetres i expandir els llums a gairebé tots els barris de la ciutat (...) Aquest any, no només hi ha llums de Nadal, sinó també tòtems repartits per 22 punts de la ciutat i 14 espais singulars, que també tindran llum per augmentar la sensació d'arribada de Nadal a més llocs", ha explicat la regidora de Comerç, Mercats i Restauració, Raquel Gil

La regidora també ha recordat que la il·luminació de Nadal és essencial per a l'impuls del comerç i que enguany hi haurà 110 quilòmetres d'espais amb llums, sis més que l'any passat. A les zones amb llum s’hi sumen 48 carrers en el marc del Pla de Barris i les façanes dels 39 mercats municipals. Això sí, per poder gaudir de la ciutat il·luminada, haureu d'esperar fins al 28 de novembre, quan tindrà lloc l'encesa oficial.

Ampliació de l'horari de l'enllumenat

Una altra novetat d'enguany és que el pla inclou més hores d'enllumenat, ja que els llums estaran encesos durant més hores respecte al passat 2023. El nou horari permet encendre els llums des de les 17:30 h fins a la una de la matinada de diumenge a dijous, i de les 17:30 h fins a les dues de la matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festius, la qual cosa suposa que durant tota la campanya l'enllumenat estarà encès un total de 322 hores i 30 minuts.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a l'octubre a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Hivern

    Últimes notícies

      Publicitat