Notícies

Barcelona posarà una pantalla gegant per veure la final de l'Eurocopa que disputarà Espanya

La selecció espanyola es disputarà el campionat contra Inglaterra el diumenge 14 de juliol

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Selecció Espanyola de futbol masculí
Foto: Instagram / @sefutbol
Publicitat

Després de remuntar un 0-1 que va espantar els aficionats durant uns minuts de la primera part del partit, Espanya disputarà la final de l'Eurocopa de futbol d'enguany. Els de Luis de la Fuente van sortir vencedors del partit contra França amb un 2-1 que els va catapultar contra la final de la competició, que es jugarà el pròxim diumenge 14 a les 21 h a l'estadi Olympiastadion de Berlín. Si teniu pensat veure-la, però no voleu viatjar fins a Alemanya ni fer-ho des del vostre sofà, ara la podreu veure envoltats d'altres milers d'aficionats a Barcelona. L'Ajuntament ha anunciat que la ciutat tindrà una pantalla gegant per veure la final entre Espanya i  Anglaterra.

El consistori i l'Institut Barcelona Esports han tornat a col·laborar per oferir l'oportunitat a tothom de seguir en directe la final en un espai de la ciutat que encara no han anunciat. L'alcalde barceloní, Jaume Collboni, ha assenyalat que aquesta iniciativa torna a demostrar la voluntat de Barcelona de ser una ciutat referent en l'esport a escala internacional i reforça "la seva aposta per fer dels esdeveniments esportius una festa oberta a tota la ciutadania". Aquest, però, no és el primer cop que l'Ajuntament instal·la una pantalla gegant a l'espai públic de la ciutat per seguir un esdeveniment esportiu. L'últim cop va ser el passat 18 de maig, quan milers de persones es van acostar a la pantalla de plaça de Catalunya per seguir la final de la Champions femenina, que va acabar amb la victòria del Barça. L'any passat, el 23 d'agost de 2023, també es va instal·lar una pantalla dins del Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d'Hebron per veure la final del Mundial de futbol femení que es disputava a Sydney i on la selecció espanyola es va convertir en campiona del món. 

Barça femení
Foto: Instagram / @fcbfemeni

Una final amb tots els ulls posats en Lamine Yamal

La selecció espanyola arriba en el seu millor moment i amb un equip on destaquen nous noms com el de Nico Williams i Fermín López –de 21 anys– i Lamine Yamal –de 16 anys– que s'han convertit en els grans protagonistes de l'Eurocopa d'enguany per la seva excel·lent actuació sense tenir ni la meitat d'experiència d'alguns dels seus companys com Álvaro Morata i Dani Carvajal. La seva popularitat ha transcendit el camp de futbol i ha arribat a les xarxes socials, que s'han omplert de mems sobre els joves jugadors i el seu paper a la competició. "Jo amb 16 anys estava fent ximpleries amb la bicicleta i jugant a la Play Station i Lamine Yamal està marcant gols a la semifinal de l'Eurocopa" és un dels comentaris que fan humor amb l'èxit del de Mataró quan just acaba de graduar-se de quart de la ESO.


A més de mems, també s'han viralitzat milers de vídeos sobre el ja famós ball de Nico Williams i Lamine Yamal, una petita coreografia que els dos jugadors fan per celebrar els gols i que s'ha convertit en un símbol antiracista dins i fora del món del futbol. Ambdós jugadors són d'origen migrant, un factor que ha desencadenat una onada de comentaris racistes de part d'usuaris simpatitzants amb la ideologia d'extrema dreta. Cap dels dos esportistes s'ha pronunciat al respecte i, en lloc d'això, han continuat amb la seva emblemàtica celebració que ja s'ha convertit en tot un símbol de lluita contra la xenofòbia.

NO T'HO PERDIS: Els millors bars per veure el futbol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat