Notícies

Barcelona serà la capital mundial de la lluita contra el racisme i les discriminacions durant tres dies

La ciutat acollirà la quarta edició del 'Fòrum Global contra el Racisme i les Discriminacions' de la UNESCO

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Ciutat de Barcelona
Foto: Shutterstock
Publicitat

Segons el darrer informe de l'Observatori de les Discriminacions, publicat el 2023, el racisme i la xenofòbia i la LGTBI-fòbia són, un any més, els principals motius de discriminació a Barcelona. De les 631 situacions que es van denunciar, gairebé un 50% eren causades per algun d'aquests tipus de violència. Gairebé un any després de la publicació d'aquestes dades tan alarmants, Barcelona es convertirà en la capital mundial de la lluita contra el racisme i les discriminacions amb la celebració de la quarta edició del 'Fòrum Global contra el Racisme i les Discriminacions' de la UNESCO.

La cimera tindrà lloc entre el 9 i 11 de desembre d'enguany al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) i reunirà diferents personalitats com l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i altres líders polítics, activistes i persones expertes d'arreu del món per primer cop a la història de Barcelona. El fòrum s'ha convertit en l'actuació principal de la lluita contra el racisme i la discriminació de la UNESCO des de 2020 amb l'objectiu de posar aquest tipus de violències en el punt de mira de les agendes internacionals i tirar endavant compromisos per erradicar-les.

Fòrum contra el racisme i les discriminacions
Foto: Ajuntament de Barcelona

Jaume Collboni ha fet pública la notícia aquest divendres 21 de juny des de París, al costat de la directora general per a Ciències Socials i Humanes de la UNESCO, Gabriela Ramos, i l'ambaixador delegat permanent d'Espanya davant la UNESCO, Miquel Iceta. L'alcalde ha explicat que "cal crear una gran aliança i aixecar la veu per a combatre l'avenç de la ideologia de l'odi", un objectiu que enguany es durà a terme a Barcelona, ja que, segons Ramos, és "una ciutat oberta i inclusiva" en un context de "creixents expressions de discriminació i xenofòbia".

En què consistirà exactament el fòrum?

Durant els pròxims mesos, l'organització intensificarà les trobades per fixar el contingut dels debats, dels tallers i de les activitats que s'inclouran en el programa d'enguany. Malgrat que encara no hi ha res oficial, el consistori ha avançat que al llarg dels tres dies s'abordaran les diverses formes de discriminació i es treballarà per buscar solucions innovadores i pràctiques amb l'objectiu d'erradicar-les. Les iniciatives, però, es proposaran tenint en compte l'auge dels extremismes arreu del món, dels discursos d'odi i de les 'fake news'.

NO T'HO PERDIS: Les millors activitats del mes de l'orgull i el Pride a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Hivern

    Últimes notícies

      Publicitat