Notícies

Barcelona té l'atracció turística de l'Estat que menys decep als visitants

Un estudi ha analitzat els monuments amb un índex de decepció més baix segons les expectatives de les xarxes socials

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Ciutat de Barcelona
Foto: Shutterstock
Publicitat

Fa uns dies vam anunciar que Barcelona té l'atracció turística més popular d'Europa segons el volum de cerques de Google i de publicacions a xarxes socials. De fet, molts dels visitants que arriben a la ciutat ho fan pel que veuen a Instagram i TikTok, entre d'altres. Segons l'últim estudi de Changing Traveller Report, 6 de cada 10 viatges a Espanya es realitzen segons les recomanacions de les xarxes socials. Malgrat que aquest fenomen potencia el turisme i fa que milers de persones descobreixin llocs nous, també crea unes falses expectatives que no sempre concorden amb la realitat. Ara, l'estudi d'una empresa d'entreteniment en línia ha analitzat quines són les atraccions turístiques del país amb un índex de decepció més baix, i una de Barcelona s'ha tornat a endur l'or.

Per calcular l'índex de decepció, l'estudi s'ha enfocat en una tendència viral a TikTok que compara les expectatives d'un lloc amb la realitat que t'hi trobes, i també ha tingut en compte les opinions a Trip Advisor sobre cadascun dels punts de més interès que componen les principals destinacions turístiques del país. Amb tot això, la Sagrada Família és el monument que menys decep. La basílica ha aconseguit la primera posició amb un índex de decepció de només 0,59%. La segona posició també està ocupada per una atracció barcelonina que, malgrat estar en obres, continua sent l'estadi més ben valorat de tot el país: el Camp Nou s'ha endut la plata amb un índex de decepció del 0,75%. En tercera posició trobem el principal rival de l'estadi blaugrana, el Bernabéu, amb un índex de l'1,05%.

Façana de la Passió, Sagrada Familia
Sagrada FamiliaFaçana de la Passió, Sagrada Familia

A més d'analitzar les atraccions turístiques menys decebedores, també ha inclòs les que més desagraden els visitants en persona en comparació a les expectatives de les xarxes socials. La medalla d'or ha estat pel Funicular de Artxanda, a Bilbao, amb un índex de decepció del 68,31%, una dada no massa lluny del 65,29% que s'ha endut la Catedral de Granada, en segona posició, i del 62,67% de la platja Cala Major de Mallorca, en tercer lloc. Aquesta és la llista completa de les atraccions turístiques més decebedores per als visitats, segons Changing Traveller Report:

1. Funicular de Artxanda, Bilbao (69,31%)

2. Catedral de Granada, Granada (65,29%)

3. Platja Cala Major, Mallorca (62,67%)

4. Plaza Nueva, Bilbao (55,37%)

Les ciutats més decebedores

L'estudi no només ha analitzat quines són les atraccions turístiques més i menys decebedores, sinó que també ha estudiat quines són les ciutats de l'Estat que compleixen menys les expectatives dels visitants. La primera posició ha estat per la ciutat basca de Bilbao, amb un 34,08% d'índex de decepció, seguida de Córdoba, amb un 33,16%, i Sevilla, amb un 27,55%. Barcelona, per cert, ocupa l'onzena posició.

Bilbao
Foto: Shutterstock/Bilbao

Aquesta és la llista de les ciutats espanyoles més decebedores, segons Changing Traveller Report:

1. Bilbao (34,08%)

2. Còrdova (33,16%)

3. Sevilla (27,55%)

4. Sant Sebastià (26,99%)

5. Palma, Mallorca (24,30%)

6. Granada (22,42%)

7. Màlaga (20,73%)

8. Saragossa (18,30%)

9. Santiago de Compostel·la (17,73%)

10. València (16,84%)

11. Barcelona (10,11%)

12. Madrid (8,41%)

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat