Notícies

Barcelona tindrà un nou parc infantil de 1.000 m² inspirat en una constel·lació

Entre tots els elements de joc destaquen els nous gronxadors i un icosaedre que recorda a un meteorit

Laia Jordà Sánchez
Redactora
nou parc infantil de la Barceloneta
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Mantenir la canalla entretinguda no és una tasca gens fàcil. Segur que us trenqueu el cap per fer plans nous cada setmana i, malgrat que a Barcelona hi ha un gran ventall d'opcions per passar una bona estona en família, un pla que mai falla és visitar un dels parcs a l'aire lliure repartits per tots els districtes de la ciutat. El pròxim mes de novembre, però, en podreu afegir un de nou a la llista perquè la Barceloneta estrenarà un gran espai de joc infantil de 1.000 m² perquè els més petits gaudeixin a l’aire lliure durant qualsevol època de l’any. 

El nou parc de la Barceloneta substituirà la proposta anterior per una de molt més creativa, diversa i accessible per a infants amb mobilitat reduïda i de diferents edats. Tot i que la primera fase de la reforma es va completar fa unes setmanes, ara s’ha donat el tret de sortida a la segona, que es preveu que finalitzi el pròxim mes de novembre, quan s’inaugurarà oficialment el nou parc. Pel que fa al disseny de l’espai, la zona de joc està dissenyada dins l’imaginari d’una constel·lació, amb diversos elements de joc, entre els quals destaca un icosaedre que recorda un meteorit i que té dos tobogans: un d’accessible i un altre de cilíndric més alt. 

A més de l’icosaedre, durant la segona fase de les obres també s’hi instal·larà un balancí i es faran modificacions a les zones verdes i de descans, unes reformes que s’afegiran als nous gronxadors, el roller table per lliscar, elements musicals i per fer equilibri i el sorral que es van instal·lar durant la primera part dels treballs. El tinent d’alcaldia i regidor del districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha recordat que la reforma del parc de la Barceloneta compleix amb els criteris del Pla del Joc, que busca incrementar les oportunitats de joc dels infants amb diversitat funcional i amb discapacitat. 

nou parc infantil de la Barceloneta
Foto: Ajuntament de Barcelona

Els nous parcs singulars i accessibles de Barcelona

En els darrers mesos, Barcelona ha inaugurat una desena d'espais de jocs i àrees singulars que s'emmarquen dins les mesures del Pla del Joc a l'espai públic. El projecte busca fer els parcs i espais de jocs infantils accessibles per a tots els infants, cosa que suposa una nova concepció de les àrees de joc de la ciutat, que, en lloc d'incloure algun element accessible com els gronxadors adaptats, ara integren l'accessibilitat des d'un punt de vista global i inclusiu. La rehabilitació d'aquesta mena de llocs, doncs, s'ha convertit en un dels objectius principals de l'Ajuntament pel que fa a la reforma de l'espai públic per tal que Barcelona sigui una ciutat més preparada i amable per a tots els infants.

El nou parc dins els jardins de Clara Campoamor, a Diagonal 609-615, és el darrer espai de joc singular que s'ha inaugurat a la ciutat. Aquesta àrea, però, no és nova, sinó que s'ha reformat amb l'objectiu de fer-la accessible per a tothom amb l'eliminació de barreres arquitectòniques i una zona de jocs inclusius amb tobogans, matalassos elàstics a terra, un sorral i una gran esplanada de gespa. Pel que fa a les zones que s'afegiran a l'objectiu de convertir-se en espais més amables per a tothom, els jardins de Massana s'estrenaran amb una imatge renovada el pròxim estiu. L'Ajuntament va anunciar el passat mes de juliol que aquests jardins acolliran una nova zona infantil accessible amb paviment de cautxú i sauló compactat i zones per gronxar-se, lliscar, enfilar-se, balancejar-se i saltar.

NO T'HO PERDIS: Els millors museus per visitar en família a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat