Notícies

Barcelona vol prohibir la venda d’aquests souvenirs per ofensius

Es considera que certs objectes que s'ofereixen als turistes com a record degraden la imatge de la ciutat

Enora Le Roux
Souvenirs Barcelona
ShutterstockSouvenirs Barcelona
Publicitat

L’any 2018 Barcelona va iniciar el procés de modificació del Pla especial d’ordenació dels establiments comercials destinats a la venda d’articles de record o 'souvenirs' a la ciutat amb l’objectiu de preservar la convivència d’usos i necessitats entre els residents i els visitants dels espais de més afluència turística de la ciutat. La reforma del Pla incloïa, entre d’altres, l’ampliació dels perímetres d’especial protecció de la ciutat en els quals es limitava l’obertura d’aquests tipus d’establiments. Concretament, a les zones dels entorns de la Sagrada Família i Sant Antoni, a l’Eixample; l’entorn del Camp Nou, a les Corts; els entorns del Park Güell, a Gràcia i Horta-Guinardó; i els entorns de la Casa Vicens, a Gràcia.

Ara, l’Ajuntament de Barcelona torna a irrompre en el sector de les botigues de 'souvenirs' perquè preveu impulsar uns nous canvis normatius per prohibir l’exposició i la venda de productes turístics ofensius

La proposta arriba després que la Comissió d’Economia i Hisenda hagi aprovat un prec d’Esquerra Republicana de Catalunya per la proliferació a la ciutat, especialment a Ciutat Vella, de locals que venen productes amb continguts homòfobs o sexistes, segons el partit polític, que també assegura que aquests articles destinats al turisme degraden la imatge de Barcelona. 

"Penis amb la marca Barcelona, samarretes amb comentaris sexistes o homòfobs, o simplement comentaris que, plasmats en aquests productes, devaluen Barcelona". Segons ha explicat el portaveu adjunt d’ERC, Jordi Coronas, del tipus d'objectes que es volen prohibir. 

'Souvenirs' sostenibles

En contraposició a aquesta oferta de productes –de mal gust i produïts en massa– recentment es va inaugurar a Barcelona una botiga d’objectes de record sostenible. Es tracta de la Botiga de Souvenirs Més Sostenible del Món (sí, literalment es diu així), que s’ha instal·lat al carrer Semoleres, 3, i que ofereix una proposta de 'souvenirs' fets amb materials 100% sostenibles, circulars i biodegradables. 

Botiga Naifactory
Foto: Naifactory

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat