[title]
On hi hagi una bona bomba, que s'apartin tots els exèrcits de patates braves! La bomba, nascuda a la Barceloneta, és un dels plats amb denominació d'origen barcelonins més il·lustres i popular, i és tot un plaer per la seva barreja de cosa popular i cuina treballada: aquell cor de carn picada i salsa picant, embolcallada per suau patata arrebossada.
Aquest petit gran capritx gastronòmic és el protagonista de la ruta gastronòmica 'La Barceloneta és la bomba', que estarà activa fins al 30 d'octubre al barri mariner de la ciutat. Poca broma: en una quinzena dels bars amb més caixet de la Barceloneta –fet que equival a dir alguns dels millors bars de tapes de la ciutat– estarà disponible aquest mos amb una beguda inclosa (jo de vosaltres demanaria una canya ben fresqueta i ben tirada, que sou al lloc adequat) i a preus d'entre 3,50 € a 5,50 €.
Ull: a preus d'amic i en bars que són una institució, res de cutrades: a La Cova Fumada (4,60 €), lloc de naixement de l'especialitat, fan la tradicional, al Bar Electricitat (5,50 €) que es disputa amb La Cova l'honor d'haver-la inventat, la fan extra-grossa i molt picant, a Can Ros (5 €) fan una seva delicada elaboració amb a base de patata i farcida de carn mixta de porc i vedella, amb allioli i salsa picant, al clàssic Bar Jai-ca (4,20 €) fan una versió especial amb base de patata i ou, farcida de sobrassada picant i mel, coronada amb salsa maionesa i brava casolanes. Així fins a 15 receptes, que també inclouen una bomba dolça de postres, com una bomba de brioix amb una capa de xocolata blanca i un punt de glacejat de gerds al forn Baluard. Podeu consultar aquí tots els bars que participen la ruta.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurats de la Barceloneta