[title]
Tens un Buff? Qualsevol persona -i més encara si li agrada l’esport a l’aire lliure- sap exactament a què et refereixes quan li demanes això. I és que Buff -un diminutiu ben eixerit de bufanda- és la marca de referència dels tubs de tela circulars sense costures -tècnicament, els tubulars- que et protegeixen de les inclemències del temps. Qui no en té algun en un calaix? Si no t’havies plantejat mai com va aparèixer aquesta peça a les nostres vides, t’ho expliquem en quatre punts.
1. Esperit aventurer
Entrem en el túnel del temps i ens plantem a l’any 1992. Una de les passions de Joan Rojas era fer rutes en moto per les muntanyes de Catalunya. Les gaudia molt, però l’emprenyava no trobar res que li protegís el coll del fred i del vent. Així que va inventar-s’ho. També cal dir que venir d’una família de l’Anoia amb tradició en el sector de la confecció tèxtil va jugar a favor seu. La qüestió és que va fabricar els primers prototips de tubulars, els va batejar com a Buff i l’èxit va ser immediat perquè els practicants d’esports a l’aire lliure apreciaven una peça tan pràctica, còmoda i versàtil. I és que si te la poses al cap, també et protegeix del sol!
2. Buff es fa gran
La bona acollida dels tubulars va fer que Buff anés obrint el seu ventall de productes. Així van arribar les balaclavas, una versió dels tubulars que cobreix cap, coll i mitja cara a la vegada, també les bandanes, les diademes d’esport, les mànigues de braços i les gorres, un dels elements estrella de Buff juntament amb els tubulars. De fet, ofereixen molts tipus de gorres: plegables, estil pescador, amb teixit de reixeta, de beisbol... Aquest creixement ha anat acompanyat d’una aposta cada cop més forta per les tendències, jugant amb colors, estampats i teixits innovadors. La veritat és que no cal que siguis esportista per usar Buff, només tenir bon gust. Sabies que també produeixen bufandes de llana merino i barrets de punt rotllo hipster?
3. El gran compromís
Quan una empresa creix sempre hi ha temptacions de deslocalitzar, però en el cas de Buff ha sigut tot el contrari. Sempre han tingut molt clar la seva responsabilitat amb la societat i el medi ambient. Per això a les seves instal·lacions d’Igualada, on també hi està integrat el departament de disseny, es fabrica el 90% dels seus productes, molts dels quals es fan amb materials naturals i reciclats. I una curiositat eco: el procés de confecció del tubular està tan perfeccionat que no genera cap residu tèxtil.
4. Punts de venda
L’univers Buff el trobareu en tota la seva esplendor a la web buff.com (que a més a més us permet navegar en català). Ara bé, si preferiu tocar i remenar, a Barcelona hi ha uns quants punts de venda relacionats amb l’esport com les botigues Cuylàs, a Sant Gervasi, i Barrabés, Vertic i Outdoor Barcelona, totes tres repartides per l’Eixample. Per descomptat, també trobareu Buff a centres comercials com L’Illa Diagonal i El Corte Inglés. I si sou d’aquells que quan viatgen s’obliden de la gorra, el barret o el mateix tubular... calma! També tenen dues botigues pròpies a l’Aeroport de Barcelona, a la T1 i la T2. Aquí us deixem totes les adreces.
- Cuylàs - Via Augusta, 37, Sarrià-Sant Gervasi, 08006 Barcelona
- Barrabés: C/ de Roger de Llúria, 77, 79, Eixample, 08009 Barcelona
- Vertic: C/ de Rocafort, 135, L'Eixample, 08015 Barcelona
- Outdoor Barcelona: Gran Via de les Corts Catalanes, 636, L'Eixample, 08007 Barcelona
- El Corte Inglés: 617-619, Av. Diagonal, Les Corts, 08028 Barcelona