Notícies

Canvis en l’ou com balla: algunes fonts no tindran aigua per culpa de la sequera

Vint-i-una fonts de la ciutat acolliran un ou que balla... però no a totes hi brollarà aigua

L'ou com balla
Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Arriba el juny i amb ell l’ou com balla, una tradició que forma part de la festivitat del Corpus de Barcelona des del 1637. El costum consisteix a fer ballar un ou a les fonts de claustres, patis i jardins de la ciutat, adornades per l’ocasió, però aquest any la sequera ho farà trontollar tot. 

Venim d’una primavera molt seca, i l’ou com balla s’haurà d’adaptar a la situació d’emergència climàtica que vivim. Ara mateix, no totes les fonts de la ciutat funcionen, seguint les restriccions que s’han implementat per fer front a la sequera i, per tant, en algunes d’aquestes fonts l’ou no podrà ballar. Segons han informat des de l’Institut de Cultura de Barcelona, només brollaran les fonts que funcionen amb un circuit tancat, sempre que l’aigua es pugui fer servir per regar. 

I què passarà a la resta de fonts? Això no vol dir la tradició desaparegui, sinó que, als sortidors on no pugui brollar aigua, l’ou quedarà estàtic, envoltat de la decoració floral. En alguns espais de la ciutat, l’ou es mourà impulsat per aire

On es podrà veure l’ou com balla a Barcelona?

21 espais de la ciutat acolliran un ou dansant. Tot i que és la mateixa xifra que l’any passat, no són els mateixos llocs, així que preneu nota. N’hi ha tres de nous: a la rambla de Guipúscoa, entre els carrers d’Agricultura i del Treball, a l’Espai Albert Musons i a la Torre de la Sagrera. En canvi, l’ou com balla desapareix del Centre Cívic del Sortidor, dels Jardins de Rubió i Lluch i de la Reial Acadèmia de Bones Lletres.

A més, la ciutat també celebra l’arribada del bon temps amb catifes de flors.  En total, se n’estendran per 23 punts de la ciutat, amb vuit espais nous respecte a l’any passat, que seran la plaça del Pi, els Jardins de Rubió i Lluch, el Monestir de Santa Maria de Pedralbes, l’Espai 30, la rambla de Guipúscoa, la plaça de Sant Bernat Calbó, la Parròquia de Sant Francesc de Paula i el carrer de Gràcia. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegetarians de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat



Últimes notícies

    Publicitat