Notícies

Cap Butaca Buida, el Sant Jordi del teatre, és un repte de país que vol omplir 60.457 butaques a Catalunya en un sol dia

El 16 de març se celebra la primera edició d’aquesta iniciativa per exhaurir les entrades de 176 obres a 145 sales de Catalunya

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Cap Butaca Buida
Cap Butaca Buida / Sergi Panizo
Publicitat

La iniciativa Cap Butaca Buida es presenta amb el gran repte d’omplir 60.457 butaques de 145 escènics d’arreu del territori català —entre teatres públics, privat i ateneus— que ofereixen al públic 176 obres en cartellera pel proper 16 de març. És la primera edició d’aquest projecte pioner al món que vol assolir un 'sold out' massiu per homenatjar com mai les arts escèniques. 

Avui, Time Out, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport de la Generalitat (en el marc del Pla d’Impuls del Teatre), la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament, a més de la col·laboració de Teatres Públics i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), han presentat els teatres adherits a la campanya, així com el comptador de butaques disponibles (visible al web de Cap Butaca Buida), que mostra el total de butaques disponibles i s’anirà actualitzant fins a arribar al zero. A més, el recompte d’entrades venudes es farà des del Centre de Treball de la Fundació Esclerosi Múltiple, que estarà en contacte constant amb els teatres adherits per fer un seguiment de les butaques que es van omplint i així actualitzar el marcador. 

Tot just queda un mes per arribar a l’objectiu del desafiament. La xifra de més de 60.000 butaques disponibles suposa un veritable repte de país. Així ho han titllat Toni Albaladejo i Jofre Blesa, membres de la junta d’Adetca, que han explicat que "són més del doble de butaques de les quals es van sumar en presentar el projecte i per a nosaltres aquesta dada ja és històrica perquè demostra la unió del sector a l’hora de promoure el teatre a Catalunya i les ganes de motivar la ciutadania a gaudir de la cultura i les arts escèniques". 

Cap Butaca Buida
Cap Butaca Buida / Sergi Panizo

Equipaments escènics per tota Catalunya

Per províncies, Tarragona, se suma al projecte amb més de 5.140 butaques de 14 sales diferents repartides entre la franja litoral del Penedès, al Vendrell, Reus, Valls, les Terres de l’Ebre (amb Amposta i Tortosa) i Tarragona ciutat. Girona, per la seva part, posa a disposició 3.780 seients de 13 sales amb funcions a la capital, a Besalú, Palafrugell i Salt, entre altres municipis. I Lleida es compromet amb el projecte amb més de 2.900 entrades d’11 teatres diferents que es troben a Tàrrega, Balaguer, Lleida i la Seu d’Urgell.

Barcelona concentra la major part d’equipaments escènics amb un total de 107 espais i prop de 49.000 butaques disponibles. A més, el 16 de març hi haurà espectacles a Santa Coloma de Gramenet, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat. També s’adhereixen a Cap Butaca Buida altres municipis del Vallès Occidental i de l’Oriental, d’Osona, de la Catalunya Central, del Baix Llobregat i del Maresme.

Diada Nacional del Teatre

El dia mundial del teatre és el 27 de març, per això, la proposta de Cap Butaca Buida es desmarca com el tret de sortida de la celebració, que enguany es prepara amb la intenció de plantar la primera llavor del que esdevindrà el 'Sant Jordi del Teatre'. Així ho ha afirmat també el director general d’estratègia de Time Out a Espanya i França, Eduard Voltas, que ha explicat que "estem convençuts que valen la pena tots els esforços que calguin per fer un èxit d’aquesta Diada nacional i cultural a l’estil de Sant Jordi, que ha estat la nostra inspiració". Voltas ha subratllat que "fins al 16 de març, ens toca convidar tota la ciutadania a formar-ne part, volem que aquell dia tothom vagi al teatre, hagi comprat entrades o n’hagi regalat". 

El repte del projecte el pròxim 16 de març és convertir tot el territori català en una gran festa del teatre. Per participar-hi, podeu adquirir entrades per l’espectacle disponible que vulgueu al web de capbutacabuida.cat i al web de cadascun dels teatres adherits al projecte.

Una iniciativa solidària 

Cada persona que ompli una butaca estarà participant d’una fita col·lectiva, pionera arreu del món. Però a més, també beneficiarà l’entitat de Pallassos sense fronteres i la seva tasca humanitària perquè l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya destinarà el 2% de la recaptació del projecte, un percentatge que Adetca fa servir per protestar contra el 2% del pressupost que la Generalitat destina a inversions en cultura.

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades de la cartellera de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat