Notícies

Cap Butaca Buida, la Diada del Teatre, celebrarà la seva segona edició el 2025

La iniciativa va batre el rècord d'assistència als teatres de Catalunya en un sol dia en la seva primera edició

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Cap Butaca Buida
Cap Butaca Buida / Sergi Panizo
Publicitat

Un any després de batre el rècord d’assistència als teatres de Catalunya en un sol dia amb 55.583 entrades venudes, Cap Butaca Buida celebrarà la seva segona edició el dissabte 22 de març del 2025. Impulsada per l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la Diada del Teatre tornarà sota el lema “El teatre t’omple”, amb el mateix objectiu d’omplir tots els teatres de Catalunya el dissabte 22 de març. “Volem anar més enllà de la simple assistència a una funció. Volem una jornada per descobrir el poder del teatre (...) el convertim en una festa de reivindicació cultural”, ha assegurat la presidenta d’ADETCA, Isabel Vidal. 

Quan falta poc menys de quatre mesos per celebrar-ne la segona edició, Cap Butaca Buida ja té 171 espais escènics adherits d’arreu del territori, i, malgrat que Barcelona concentri la major part de les sales confirmades, amb 119, n’hi ha 18 de Tarragona, 18 de Girona i 12 de Lleida. A més, una de les novetats d’enguany és que la Diada del Teatre també tindrà representació de les Illes Balears, la Catalunya del Nord, el País Valencià i l’Alguer. “El Teatre i Auditori de Manacor (Illes Balears), el Centre Cultural de Pesillà de la Ribera (Catalunya del Nord), el Teatre Talia de València (País Valencià) i el Teatre Cívic Gaví Bal·lero (Alguer), ja han confirmat la seva participació amb quatre funcions el dia 22 de març”, ha assegurat el vicepresident d’ADETCA i membre de la junta encarregat del projecte, Toni Albaladejo

Una altra de les novetats d’enguany serà el caràcter solidari de la iniciativa, que destinarà un percentatge de la seva recaptació a Pallapupas, una ONG formada per actors i actrius professionals que treballen en els usos terapèutics de l’humor als hospitals. Amb més de 20 anys d’experiència, han desenvolupat un mètode artístic propi per donar servei a pacients de totes les edats, incorporant l’humor i les rialles durant el procés de la malaltia i transformant els hospitals en espais més amables. Per participar en la segona edició de Cap Butaca Buida, ja podeu entrar a la pàgina web de la iniciativa per donar un cop d’ull als teatres adherits i comprar les entrades a la funció que preferiu.

Festa de cloenda de Cap Butaca Buida
Sergi PanizoFesta de cloenda de Cap Butaca Buida

Queden quatre mesos

Avui, 28 de novembre, s’ha donat el tret de sortida a la segona edició de Cap Butaca Buida amb una presentació al Teatre Nacional de Catalunya. L’acte ha estat conduït per Ramon Gener i ha comptat amb la presència i les intervencions d’alguns dels impulsors de la iniciativa, com Isabel Vidal, presidenta d’ADETCA, Toni Albaladejo, vicepresident de la mateixa associació, i Àngels Ponsa, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Un dels moments destacats de l’acte ha estat la presentació del cartell de la segona edició, creat per l’il·lustrador gironí Marc Pallarès, que representa la doble idea del teatre: el que ens omple per dins i el teatre que s’omple de públic. 

Una altra de les revelacions de la presentació ha estat la de la butaca itinerant, una butaca de grans dimensions de color vermell que recorrerà diferents llocs de Catalunya “per tal d’amplificar el projecte i estendre’l arreu del territori”, ha explicat Jofre Blesa, membre de la junta d’ADETCA, responsable del projecte.

cap butaca buida 2024
Foto: Maria José Gómez

El I Pla d’Impuls del Teatre de Catalunya

Cap Butaca Buida es tracta d’una de les mesures del I Pla d’Impuls del Teatre de Catalunya 2023-2026, una iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i diferents associacions del sector que han elaborat de manera conjunta 23 mesures específiques per impulsar projectes de suport a la creació, a la producció i a la contractació, així com per millorar la difusió i generació de públics i assegurar la formació i la capacitació, entre altres variables.

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades de la cartellera de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat