[title]
En l'inici de la desescalada, arriba la que pot ser una de les obertures importants d'aquesta atípica –per posar un adjectiu no catastròfic– temporada 2020: la setmana vinent, Casa Ametller iniciarà la conversió de la seva botiga Ametller Mercat d'Autors (Numància 47, cantonada amb Berlín) en un mercat gastronòmic on grans cuiners de Barcelona hi tindran parada.
Serà, ens expliquen des d'aquesta botiga, un lloc on es podrà "comprar menjar per emportar o et portaran a domicili, però no t'hi podràs quedar a menjar, esclar", segons dicta el pla de reobertura de bars i restaurants. De moment dos o tres restaurants hi tindran parada, i si tot va bé s'hi incorporaran uns vuit o nou xefs. Ametller Mercat d''Autors és un espai preparat per a aquest propòsit: té 2200 m2 i va ser la Galeria Comercial Numancia, que va tancar el 2017 després de trenta anys de vendes. "Això ja hauria d'haver engegat fa temps, de fet", explica una empleada de la botiga.
I precisament el xef Nandu Jubany (Can Jubany, Petit Comité, Pur/Impur), avui en una entrevista a l'Hora Time In, ens ha anunciat la seva participació en el Mercat d'Autors: "És un projecte nou molt xulo que obrirà dimecres vinent i nosaltres hi serem. Hi farem menjar per emportar, com per exemple pollastres a l'ast, costella de porc i croquetes". No qualsevol pollastre a l'ast; "Serà el millor del món mundial! I te'l portarem a casa!". Carnívors amb estil, la cosa promet: a casa seva ha tingut molt d'èxit una de les receptes que hi vendran: costelles de porc a l'ast, rostides a l'ast girant com el pollastre, fetes amb mel, suc de rostit, llard de porc i soja.
Jubany ha confirmat la presència d'altres astres de la gastronomia barcelonina: Hideki Matsuhisa, del Shunka i el Koy Shunka, els germans Colombo (Xemei, Bar Brutal, Frankie Gallo) i la pastisseria Escribà seran alguns dels paradistes.