[title]
Els cuiners catalans tornen a brillar als premis The Best Chef Awards, un prestigiós certamen que escull els millors xefs del món. L'edició d'aquest any, celebrada a Mèxic, ha anomenat cinc xefs catalans entre els deu millors del món i quatre d'ells tenen els seus restaurants a Barcelona. Albert Adrià, xef del restaurant Enigma, ha estat escollit segon millor cuiner del món. L'han seguit, a la setena posició, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, del restaurant Disfrutar, i Joan Roca, d'El Celler de Can Roca.
Per tercer cop consecutiu, la primera posició del rànquing l'ocupa el xef del restaurant DiverXO, Daviz Muñoz, cosa que ha complert els pronòstics. Les vuit primeres posicions estan ocupades per professionals d'Europa, excepte de la novena i la desena, amb xefs de Corea del Sud i Xile, respectivament. Aquesta és la llista completa dels 10 millors xefs del món:
1. Dabiz Muñoz (Espanya)
2. Albert Adrià (Espanya)
3. Ana Roš (Eslovènia)
4. René Redzepi (Dinamarca)
5. Andoni Luis Aduriz (Espanya)
6. Rasmus Munk (Dinamarca)
7. Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch (Espanya)
8. Joan Roca (Espanya)
9. Junghyun Park (Corea del Sud)
10. Rodolfo Guzmán (Xile)
Distincions especials
Jordi Roca i Ferran Adrià també han rebut dues distincions especials al llarg de la nit. Per segon cop, Jordi Roca ha estat guardonat amb el premi a millor metre pastisser, un reconeixement que va rebre per primer cop l'any 2019. Per altra banda, Ferran Adrià ha rebut una de les grans ovacions de la nit amb un premi a tota la seva trajectòria i a com va revolucionar el món de la gastronomia internacional amb elBulli, ara convertit en museu i espai de reflexió sota el nom elBulli1843.