Notícies

Cinema i pícnic gratis al Jardí Botànic Històric de Barcelona (només durant un dia)

L'acte de cloenda del cicle de cinema 'Paradís perdut', que es fa del 25 al 29 de juny a la Filmoteca, serà a l'aire lliure

Laia Jordà Sánchez
Redactora
cinema i jardí 2024
Foto: 'Master Gardener', Paul Schrader (2022)
Publicitat

Ens agrada el cinema, l'estiu i els plans a l'aire lliure. Si vosaltres també sou dels nostres, a més del cinema a la fresca i el cicle de cinema lèsbic a diferents places de Barcelona, aquest juny teniu una cita amb la desena edició del cicle de cinema i jardí, 'Paradís perdut'. Del 25 al 29 de juny, la Filmoteca de Catalunya acollirà la projecció de gairebé una desena de pel·lícules on el jardí juga un paper protagonista i el mostren com a espai moral, com a subjecte i objecte artístic i com a escenari de la condició humana.

A més de les projeccions, l'acte de cloenda és l'activitat més destacada del programa d'aquesta desena edició, que tindrà lloc al Sot de la Masia del Jardí Botànic Històric el diumenge 30 de juny a les 21.45 h i l'entrada serà lliure i gratuïta. L'acte inclourà la projecció a l'aire lliure de la pel·lícula 'The gardener', de Sebastien Chabot, en versió original. El film reflexiona sobre el significat de la jardineria i el seu impacte a la societat a través de l'estudi de Frank Cabot al voltant de Les Quatre Vents, un dels jardins privats més importants del món. Durant la projecció, tothom podrà gaudir de l'entorn i la pel·lícula mentre fan un pícnic amb menjar que cadascú porti de casa i, si es vol, també compartir-lo.

Jardí Botànic Històric de Barcelona
Foto: J. VidalJardí Botànic Històric de Barcelona

El cicle, impulsat per la Filmoteca de Catalunya i l'Associació d'Amics del Botànic de Barcelona, també inclourà la presentació del llibre 'El Pasatiempo y otros jardines (extra) ordinarios', d'Ignacio Somovilla, a la llibreria Terranova, al número 99 del carrer Compte Borrell, el dijous 27 de juny a les 19 h. Des del 2014, Paradís Perdut ha projectat 70 pel·lícules i documentals amb el jardí com a protagonista, acompanyades de pícnics, música en directe, activitats botàniques i molt més amb la participació d'unes 8.000 persones.

Quines pel·lícules es projectaran?

El cicle de cinema donarà el tret de sortida amb la projecció de 'Motviniereba', un film de Salomé Jashi, el dimarts 25 de juny a les 17 h. El llargmetratge que mostra com l'oligarca i ex primer ministre de Geòrgia, Bídzina Ivaníxvili, talla i trasplanta desenes d'arbres centenaris per portar-los al seu jardí privat.

El dimecres 26 serà el torn de 'Troublemakers: The story of land art', de James Crump, a les 18 h. La producció és un documental sobre l'art natura durant el final dels anys 60 i principis del 70 de la mà d'un grup d'artistes de Nova York. Tres hores més tard, a les 21 h, es projectarà el film de Thomas Riedelsheimer, 'Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy'. El director presenta l'artista mentre continua la seva exploració del món i de si mateix a través de l'art.

Cicle de cinema i jardí: Paradís perdut
Foto: 'Leaning Into the Wind: Andy Goldsworthy', Thomas Riedelsheimer (2017)

'Motviniereba', el film de Salomé Jashi, inaugurarà les projeccions del dijous 27 de juny, una pel·lícula que anirà seguida de 'Master gardener', la producció de Paul Schrader, a les 18 h. El film tanca la trilogia de Schrader sobre la redempció dels pecats més infames dels estatunidencs al costat de 'First reformed' i 'The card counter' i es tornarà a projectar el dia 29 a les 18 h. El divendres 28 es projectarà 'Flores raras', de Bruno Barreto, a les 20 h, una pel·lícula que recorre la història d'amor entre la poetessa Elizabeth Bishop i l'arquitecta i paisatgista, Lota de Macedo Soares. A les 21 h, serà el torn de 'Tant que le solei frappe', de Philippe Petit, un film que presenta en Max, un paisatgista que lluita per crear un jardí salvatge. Tots els films es veuran en versió original i subtitulats al castellà o el català, segons la sessió.

Preu de les entrades

Si voleu anar a veure alguns dels films, l'entrada general té un cost de 4 euros tot i que hi ha l'opció d'aconseguir-la per 3 euros si sou estudiants, persones a l'atur, persones jubilades, famílies nombroses i monoparentals, persones amb discapacitat d'un 33% i si teniu el carnet de l'European Youth Card o el de la Xarxa de Biblioteques. Les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de la Filmoteca de Catalunya, tot i que les podreu comprar el mateix dia de la projecció a taquilla. 

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de juny als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat