[title]
La indústria tèxtil és la més contaminant del món i gran part dels seus residus que amenacen el medi ambient i el benestar de les persones provenen d'empreses que es basen en el 'fast-fashion' (moda ràpida). Per lluitar contra aquest model de consum, les botigues i els projectes que fomenten l'economia circular i el reaprofitament dels teixits s'han popularitzat arreu de la ciutat i cada cop hi ha més mercats i activitats que potencien un model de consum més lent i responsable. A aquesta llarga llista ara també se suma el Circular Street Market, un mercat organitzat per Two Markets que celebrarà les primeres edicions els diumenges 8 i 15 de setembre.
El Circular Street Market tindrà lloc en mig de la Festa Major del Poblenou i se situarà al carrer Llull, entre els carrers Badajoz i Àvila. Tothom que passi per davant podrà entrar a remenar entre els centenars de peces de roba reciclada i vintage, així com tastar un dels plats amb productes locals i saludables que hi haurà disponible als 'food-trucks' dins el recinte. A més, des de les 11 h fins a les 19 h hi haurà una zona infantil amb activitats educatives perquè els més petits també puguis passar una bona estona.
Altres mercats al Poblenou
El Circular Street Market no és l'únic que se celebrarà durant aquest mes de setembre, sinó que també n'hi ha d'altres molt esperats com la setena edició del Flow Y2K Streetwear Market, que tindrà lloc el pròxim 8 de setembre a l'Espai 88 del Poblenou. Abans, però, aquest diumenge 1 de setembre tindran lloc tres mercats diferents: el Viva Vintage Barcelona, a l'Espai 88 del Poblenou; el Tot a 5 euros, a la Mecal Factory; i el Tot a 1 euro, a l'Ovella Negra del Poblenou.
Dues setmanes després, el 21 i 22 de setembre serà el torn del Vintage Kilo Market, al carrer Llull 105, un mercat que coincidirà el dia 22 amb Los 22 del Market a pocs metres de distància, al carrer Llull, 68. Per culminar el mes, el Tot a un euro celebrarà la seva següent edició a la Nau Bostik el 28 de setembre.
Què és l''upcycling'?
L''upcycling' s'ha convertit en la forma més sostenible de crear noves peces de vestimenta: es tracta de la reutilització de roba o materials existents per fer noves peces: uns pantalons es poden convertir en una faldilla o un vestit en un conjunt. La tendència està cada cop més a l'alça a la indústria de la moda perquè encaixa amb la filosofia de sostenibilitat que molts dissenyadors, marques i persones estan començant a adaptar en la seva activitat. A Barcelona hi ha marques com Miss U, Feline i Wiggy Vintage que treballen amb aquesta tècnica, i també podeu trobar peces d'aquest estil a botigues com Moirai Market, al número 7 de la plaça dels Traginers.