Notícies

Ciutat Vella diu prou a les llicències de botigues cannàbiques, d’accessoris de mòbil i els salons d’ungles

L’Ajuntament també elimina les noves llicències per totes les activitats comercials a la Rambla

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
El Raval
Foto: Shutterstock
Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que suspèn la concessió de noves llicències comercials de botigues d’accessoris de mòbils, salons de pedicura i manicura i botigues cannàbiques al barri de Ciutat Vella. 

La mesura arriba després que l’Ordenança Municipal d’Activitats i d’Intervenció Integral de l’Administració ambiental (OMAIIA) hagi creat nous epígrafs específics per aquestes activitats comercials, que fins ara s’aixoplugaven sota dels genèrics de floristeria, herboristeria, parafarmàcia, cigarretes electròniques, perfumeries, botigues de telefonia mòbil i accessoris i perruqueria i altres tractaments de bellesa.

El consistori també ha aprovat la suspensió de noves llicències per a tota mena d’activitats comercials a la Rambla permeses segons el pla d’usos vigent de l’espai. Aquesta aprovació va acompanyada del procés de transformació urbana que el carrer afronta fins a l’any 2027, que pretén garantir la renovació i estabilització de la seva oferta comercial, cultural i d’activitat d’oci.

La nova Rambla
Foto: Ajuntament de Barcelona

L’objectiu d’aquestes mesures és garantir i protegir el comerç de proximitat, alhora que es potencia la diversificació de l’activitat econòmica del districte de Ciutat Vella. De moment, la restricció de noves llicències tindrà una vigència d’un any, prorrogable a un any més, per tal de poder abordar una regulació més profunda de la normativa d’habilitacions comercials i econòmiques del districte.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat