[title]
Abans d'aquest pesat confinament, les xarxes ja eren un aparador infinit de cursos en línia de cuina. Des de Youtube, passant per pàgines web especialitzades o canals d'Instagram amb més calories per vídeo que seguidors. A milers es compten els cuiners 'influencers' que s'han fet un lloc en aquest competitiu món de les receptes en 'streaming' i que aprofiten aquesta situació de quarantena per animar la gent a cuinar a casa.
Daniel Jordà a casa teva
Un exemple és el reconegut i premiat forner barceloní Daniel Jordà, que a través del seu compte d'Instagram penja una recepta diària en format 'story' elaborant pastissos o pans. Des del mateix obrador de la seva fleca a Sant Andreu el mestre Jordà ens desperta el nostre 'jo pastisser'. Segueix-lo de prop aquests dies de confinament i recupera receptes antigues que segueixen penjades al seu compte com el Cinammon Roll, pa de motlle o base de pizza.
Ser alumne de la Hofmann
La prestigiosa escola barcelonina de cuina també ha vist paralitzada la seva activitat però ha seguit en format virtual. En el seu compte d'Instagram trobaràs el pas a pas en vídeos de receptes tradicionals com la crema catalana o les berlines, entre moltes altres.
Entra a l'obrador d'Escribà
De moment no n'ha compartit cap però ens ha promès que està preparant moltes receptes per penjar en el seu compte d'Instagram. Esperem que no siguin de la mida a què ens té acostumats i ens sorprengui amb postres divertides i adaptades a les cuines de les nostres cases.
El calaix de sastre del dolç
El compte d'Instagram de l'escola de pastisseria per a restaurants 'Espai Sucre' és l'entrada a una infinitat de receptes, tècniques i consells sobre el meravellós art de la rebosteria. Intenteu focalitzar què us interessa i doneu-li al 'play' a qualsevol dels vídeos, allà trobareu escrites totes les receptes. Un veritable festí dolç!
Pas a pas
Youtube és un altre aparador gegant de receptes de cuina, dolces o salades. Un bon canal de Youtube, i també d'Instagram, és el mític programa 'Cuines' de Televisió de Catalunya, que entre els molts plats de cuina també hi ha cabuda per a les postres de la mà de Gessamí Caramés, una cuinera especialitzada en l'art de la rebosteria que fa que tot sembli fàcil de fer.