[title]
Els canvis tenen un poder incalculable en el nostre estat d'ànim. Només cal mirar uns mesos enrere i analitzar com ens ha canviat la vida la pandèmia o, salvant les distàncies, comprar-te una planta o fer exercici. Tot canvi, per petit o gran que sigui, és poderós. Ho deia el Capità Enciam i l'historial de canvis vitals de tota persona. Per què no una modificació, una alteració de la rutina, un desordre calculat per fer el dia a dia més divertit?
Això és el que planteja l'artista català resident a Nova York, Santi Moix. Ho ha fet a través d'una publicació al seu compte d'Instagram on ha penjat una simulació que ha despertat l'interès i el debat sobre com quedaria l'escultura 'Dona i l'ocell' de Joan Miró (parc Joan Miró) al lloc on hi ha l'obelisc de la Diagonal (plaça Cinc d'Oros). Ho acompanyava de sis paraules: "Què tal un canvi de mobles?".
"No em diu res l'obelisc"
L'artista Santi Moix ho té clar, creu que la ciutat, ara més que mai, necessita ser una ciutat que desprengui alegria, color i imaginació. Moix, que ha estat entrevistat a La Vanguardia, confessa que cada vegada que veu l’obelisc pensa que aquella escultura "no li diu res" i que la proposta de canviar-la per l'escultura de Miró seria un encert, ja que "és un homenatge a la dona, que aporta positivitat i llum però que llastimosament està col·locada en un lloc on no se'n gaudeix i que no li atorga la categoria d'obra capital", argumenta Moix.
L'obelisc que corona l'espai central de la cruïlla de la Diagonal amb passeig de Gràcia va ser inaugurat per Lluís Companys el 1936 i l'obra original incorporava altres elements que amb el pas del temps s'han retirat fins a ser un "llapis" totalment despullat d'ornaments. La recreació de Moix és de gran realisme i permet veure a la perfecció com quedaria l'obra de Miró. "Un tipus d'escultura així seria una nova perspectiva de la ciutat i canviaria una mica l'estat d'ànim de la gent" i afegeix que "a vegades només cal un petit moviment per carregar-se d'optimisme i generar noves energies..."