[title]
A finals d'aquest 2024, Barcelona tindrà una de les grans obertures gastronòmiques de l'any. La llista de restaurants amb estrella Michelin de la ciutat potser creixerà amb l'arribada de Leña, l'establiment del xef Dani García, que compta amb dues estrelles Michelin a Madrid per Smoked Room. El cuiner andalús obrirà les portes de la versió barcelonina de Leña de Madrid dins l'hotel Grand Hyatt Barcelona 5*, al número 4 de la plaça de Pius XII, a les Corts, amb una proposta que girarà entorn de la brasa, la carn i les diferents maneres de cuinar-la. Tot i mantenir l'estil dels altres tres restaurants amb aquest concepte del xef –a Marbella, Madrid i Dubai– el de Barcelona inclourà una picada d'ullet a la tradició gastronòmica catalana.
"Volem que Leña cremi a Barcelona. M'encanta estar en aquesta ciutat tan especial, que m'apassiona i m'agrada tant", assegura Dani García. El nou local mantindrà l'esperit de l'alta cuina del xef i pretén convertir-se en un nou espai de culte per als amants de la carn i la brasa. La proposta gastronòmica inclourà fins a set talls diferents de carn, plats d'inspiració internacional, vegetals a la planxa, receptes clàssiques i la seva emblemàtica hamburguesa Dani Garcia, que ja servia al seu restaurant Dani García de Marbella, que va tancar el 2022 just després d'aconseguir tres estrelles Michelin.
Tot i que la gastronomia és la protagonista del restaurant, la decoració també té un paper rellevant dins l'experiència dels comensals i reflectirà l'elegància i avantguarda de l'hotel i la filosofia del xef. Per aconseguir aquest resultat, els principals materials seran la pedra i la fusta, una proposta que va fer que l'interiorisme del Leña de Marbella guanyés el premi al restaurant més bonic del món pels guardons Restaurant & Bar Design Awards, l'any 2021. La nova obertura de Leña també completarà l'oferta gastronòmica de l'hotel barceloní i s'unirà als seus altres tres restaurants: Maymanta, Sofia Bar&Tapas i Philosofia.
Un cuiner amb projecció internacional
Fa uns pocs mesos que Dani García es va convertir en el primer xef espanyol amb una estrella Michelin a Dubai gràcies a la proposta del seu restaurant 'Smoked Room'. Garcia ja és també un dels cuiners andalusos amb més projecció internacional i, després d'aconseguir tres estrelles Michelin (dues a Madrid i una a Dubai), va assegurar que el seu objectiu era la "casualització a escala global de la gastronomia espanyola". Des de 2014, el xef va crear el Grupo Dani García, format pel cuiner i dos socis, Laura i Javier Gutiérrez, una empresa que treballa amb més d'un milió de clients i que reuneix marques com Leña, BiBo, Lobito de Mar i El Coleccionista, entre moltes altres.