Notícies

Disfrutar és el cinquè millor restaurant del món

Així ho certifica l'aparició del restaurant de Barcelona en la nova llista de The World's 50 Best Restaurants

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch del Disfrutar
Foto: Iván MorenoOriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch del Disfrutar
Publicitat

Fa uns anys, es deia que l'únic guardó que tenia en compte un cuiner era l'estrella Michelin. Ara bé, en la darrera època aquesta afirmació ha donat un tomb: cal afegir-hi la llista The World's 50 Best de la revista anglesa Restaurant, que des de fa una dècada fa la competència a la totpoderosa Michelin. I la 50 Best acaba de fer pública la seva nova llista anual: hi apareix el barceloní Disfrutar en el número cinc, molt per davant del DiverXO

Vegem la llista dels 50 Best, en la que l'únic restaurant espanyol que apareix per davant de Disfrutar és el basc Etxebarri al número tres. Espanyol? Millor dit, basc. Els altres restaurants estatals als 50 primers llocs de la guia anglesa –exceptuant la casa de Dabiz Muñoz– són Mugaritz (14), Elkano (16) i Azurmendi (49).   

1. Noma 2.0 (Copenhaguen)

2. Geranium (Copenhaguen)

3. Etxebarri (Axpe, Biscaia)

4. Central (Lima)

5. Disfrutar (Barcelona)

6. Frantzén (Estocolm)

7. Maido (Lima)

8. Odette (Singapur)

9. Pujol (Ciutat de Mèxic)

10. The Chairman (Hong Kong)

11. Den (Tòquio)

12. Steirereck (Viena)

13. Don Julio (Buenos Aires)

14. Mugaritz (Sant Sebastià)

15. Lido 84 (Gardone Riviera, Itàlia)

16. Elkano (Getaria)

17. A Casa Do Porco (Sao Paulo, Brasil)

18. Piazza Duomo (Alba, Itàlia)

19. Narisawa (Tòquio)

20. DiverXO (Madrid)

21. Hisa Franko (Kobarid, Eslovènia)

22. Cosme (Nova York)

23. Arpège (París)

24. Septime (París)

25. White Rabbit (Moscou)

26. Le Calandre (Rubano, Itàlia)

27. Quintonil (Mèxic)

28. Benu (San Francisco)

29. Reale (Castel Di Sangro, Itàlia)

30. Twins Garden (Moscou)

31. Restaurant Tim Raue (Berlín)

32. The Clove Club (Londres)

33. Lyle’s (Londres)

34. Burnt Ends (Singapur)

35. Ultraviolet by Paul Pairet (Xangai)

36. Hof Van Cleve (Kruishoutem, Bèlgica)

37. Singlethread (Healdsburg, Estats Units)

38. Boragó (Santiago, Xile)

39. Florilège (Tòquio)

40. Sühring (Bangkok)

41. Alleno Paris au Pavillon Ledoyen (París)

42. Belcanto (Lisboa)

43. Atomix (Nova York)

44. Le Bernardin (Nova York)

45. Nobelhart Schmutzig (Berlín)

46. Leo (Bogotà)

47. Maaemo (Oslo)

48. Atelier Crenn (San Francisco)

49. Azurmendi (Larrabetzu)

50. Wolfgat (Paternosater, Sud-àfrica)

Aquesta posició és un reconeixement a la impecable i seriosa tasca del triumvirat format per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, tres excaps de cuina d'elBulli que han donat continuïtat a la tasca revolucionària de Ferran Adrià. Disfrutar, que va obrir el 2012 –després de Compartir, a Cadaqués– és un espectacle sensorial ple de sentit de l'humor, ritme i talent que s'ha de tastar almenys un cop a la vida.

Disfrutar
© Maria DiasDisfrutar

Val a dir que la llista The Wolrd's 50 Best l'encerta en la seva tria –sempre restaurants excel·lents– però té omissions curioses. Com que cap dels dos triestrellats de Berasategui a l'estat espanyol–ni el Lasarte a Barcelona ni el Berasategui a Lasarte– hi apareguin, tampoc en els llocs del 51 al 100.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona 

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat