[title]
La societat evoluciona i amb ella també ho fa la llengua. És per això que el Diccionari de la llengua catalana de l'IEC (DIEC) acabarà el 2023 amb 30 paraules noves i 278 modificacions. Des del 2020, la secció Filològica revisa el diccionari dues vegades a l'any, la darrera ha estat aquest novembre, amb la qual s'han incorporat 12 paraules noves i 140 canvis. Els 12 mots nous són: 'Betlem', 'botulisme', 'donassa', 'gentrificació', 'embolicat', 'embullat', 'gentrificar', 'reelaboració', 'reelaborar', 'sordceguesa', 'tarat' i 'sordcec'. Aquesta és la definició que dona el diccionari d'algunes d'aquestes paraules:
1. DONASSA f. Dona, sobretot de l’època contemporània, significada per la seva aportació intel·lectual, artística o cívica
2. TARAT adj. Afectat d’una tara. Que pateix un trastorn mental, dit despectivament.
3. EMBULLAT adj. Embolicat.
4. BOTULISME m. Intoxicació causada per la ingestió d’aliments, especialment embotits o conserves, que contenen una toxina produïda pel bacil 'Clostridium botulinum'.
5. GENTRIFICACIÓ f. Transformació socioeconòmica d’una àrea urbana, generalment degradada, caracteritzada per la rehabilitació urbanística o arquitectònica, que afavoreix l’arribada de població amb poder adquisitiu més alt i del turisme i el desplaçament de la població original.
Dins les modificacions, s'inclouen diverses addicions, esmenes i supressions que poden afectar qualsevol informació de l'article del diccionari. També s'han afegit nous sentits o usos sintàctics de determinats mots, com és el cas del substantiu 'basca', que ara inclou una nova accepció amb el significat de 'xafogor'. Un altre cas és el del verb 'ocupar', que també s'ha recollit un significat ben viu avui dia: 'establir-se (en un habitatge o en un local) sense el consentiment del propietari'.