Notícies

Dos barris de Barcelona, entre els millors d'Espanya segons una important revista internacional

La publicació els descriu com uns dels barris més "carismàtics" i "imprescindibles" de visitar

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Barri Gòtic
Foto: Shutterstock
Publicitat

Barcelona és una de les ciutats més visitades del món, i no ens estranya gens. La seva espectacular arquitectura, la història, la gastronomia i el bon temps són alguns dels seus punts forts principals que atrauen milers de visitants cada any i que ens fan sentir orgullosos a tots els barcelonins i barcelonines. Centenars de rànquings internacionals han reconegut diferents punts de la ciutat a les seves llistes, com és el cas del rànquing dels 30 millors carrers del món de Time Out, on el carrer Consell de Cent de Barcelona va ocupar la posició número 10, i ara, la coneguda revista de viatges Condé Nast Traveler, ha inclòs dos barris barcelonins dins el 'top 15' dels millors barris de l'Estat.

La Barceloneta és el primer que apareix dins el rànquing, en la posició número sis, com un dels "barris més populars i carismàtics de la capital catalana", segons la revista. La publicació destaca l'arquitectura d'avantguarda i els nombrosos establiments de disseny que encara conserva, així com els seus estrets carrers que encara mantenen l'essència marinera dels seus orígens. La Barceloneta va néixer com el barri per excel·lència dels pescadors barcelonins, ja que es troba molt a prop de la platja i, tot i que a l'any 1992 va patir una gran modernització amb la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona, no va perdre la seva essència. Condé Nast Traveler també assegura que la seva platja "és una de les més boniques d'Espanya i un dels espais més populars dels locals per practicar surf i passar el dia en família".

La Barceloneta
Foto: Shutterstock

Unes posicions més avall, en el número 14 trobem el barri Gòtic, una de les parades imprescindibles de Barcelona on hi ha algunes de les joies arquitectòniques més conegudes de la ciutat, com la catedral de Barcelona. El Gòtic és el barri més antic de la ciutat i la seva història es remunta a l'època romana i medieval, de fet, si us endinseu en els seus carrers podreu veure algunes de les runes d'aquestes èpoques, com les columnes del Temple d'August, al número 10 del carrer del Paradís. La revista destaca la plaça del Pi i la descriu com "el Montmartre barceloní, on cada cap de setmana els artistes del pinzell exposen les seves últimes obres". La publicació també recomana visitar els antiquaris del carrer de la Palla i posa en rellevància la constant modernització del barri, "que no us estranyi trobar edificacions antigues al constant de construccions dels anys 90", remarca.

Barri Gòtic
Foto: Shutterstock

Els millors barris

Aquests són els 15 millors barris de l'Estat segons Condé Nast Traveler:

1. Barri de Sacromonte, Granada

2. El Casc Antic de Santiago de Compostel·la

3. Barri de Vegueta, Las Palmas

4. Barri de Cimadevilla, Gijón

5. Barri de Santa Cruz, Sevilla

6. La Barceloneta, Barcelona

7. Barri de la Viña, Cadis

8. Barri de Dalt Vila, Eivissa

9. Barri de las Letras, Madrid

10. Barri dels Austrias, Madrid

11. Barri de las Siete Calles, Bilbao

12. La Judería de Còrdova

13. Barri de Triana, Sevilla

14. Barri Gòtic, Barcelona

15. Barri de Albaicín, Granada

*Consulteu aquí l'informe complet de Condé Nast Traveler

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat