[title]
Una altra setmana més, un altre rànquing dels millors restaurants del món… però bé, no ens queixem! Aquesta vegada, la selecció la realitza la revista d'estil de vida de luxe 'Elite Traveler', que anualment organitza premis d''elecció dels lectors' per als millors restaurants del món en aquest moment.
Per tant, els resultats del 2023 han estat seleccionats pel seu "públic exigent i de patrimoni alt", fet que dóna una petita pista sobre el tipus d'establiments que han passat el tall.
Clarament, aquests lectors han experimentat una bona quantitat de sopars de luxe, i aquesta llista n'és la prova. Molts dels restaurants presentats ja han estat elevats mitjançant l'adquisició d'estrelles Michelin, però els premis també van destacar alguns contendents menys coneguts.
La llista no classificada en rànquing inclou entrades de tot el món: des d'Irlanda fins a Hong Kong, des d'Austràlia fins a Grècia. No obstant això, sorgeixen certs punts d'interès gastronòmic: França, el Regne Unit i els EUA compten cadascun amb un repertori de locals entre els 85 primers. Amb nou restaurants a Londres, nou a París i 11 a Nova York, tots reclamant un lloc a la llista. Sembla que aquestes són les ciutats ideals per gaudir d'un àpat realment fantàstic.
Els seleccionats de Barcelona i Espanya
No són cap sorpresa els noms dels dos restaurants seleccionats a Barcelona ja que parlem de referents gastronòmics de primera magnitud. D'una banda, hi ha el popular en fama però no en preu Àbac, el restaurant del televisiu xef Jordi Cruz. Tampoc no podia faltar a la llista el Disfrutar, hereu directe d'elBuli i de la seva cuina d'avantguarda.
Altres punts de referència a Espanya són els coneguts restaurants de Quique Dacosta a Dénia, Azurmendi, a Biscaia, Aponiente, Cadis, i el totèmic Martín Berasategui de Lasarte-Oria. També hi ha una sorpresa, la cuina d'autor de base tradicional de l'Audrey's de Rafa Soler a Calp.
Els 85 millors restaurants del món, segons ' Elite Traveler'
- Audrey's de Rafa Soler, Alacant
- Quique Dacosta, Alacant
- Àbac, Barcelona
- Disfrutar, Barcelona
- Azurmendi, Biscaia
- Aponiente, Cadis
- Martin Berasategui, Lasarte-Oria
- Ultravioleta de Paul Pairet, Xangai
- Gerani, Copenhaguen
- Søllerød Kro, Copenhaguen
- Mère Brazier, Lió
- Le Petit Nice, Marsella
- Mirazur, Menton
- David Toutain, París
- Frenchie, París
- Le Cinq, París
- Le Meurice Alain Ducasse, París
- Les Climats, París
- L'Oiseau Blanc, París
- Restaurant Guy Savoy, París
- Septime, París
- Sola, París
- Parc de les Crayères, Reims
- Foto, Valence
- Villa René Lalique, Wingen-sur-Moder
- Tim Raue, Berlín
- LA Jordan, Deidesheim
- Spondi, Atenes
- Capítol 1, Dublín
- Piazza Duomo, Alba
- Il Palagio, Florència
- Osteria Francescana, Mòdena
- La Pèrgola, Roma
- Le Calandre, Rubano
- Uliassi, Senigallia
- Maaemo, Oslo
- Central, Lima
- Oceà, Faro
- Casa de Chá da Boa Nova, Leça da Palmeira
- Mingles, Seül
- Frantzén, Estocolm
- Cru, Taipei
- Adam's, Birmingham
- Fat Duck, Bray
- The Waterside Inn, Bray
- Midsummer House, Cambridge
- Brat, Londres
- Core de Clare Smyth, Londres
- Hide Above, Londres
- Le Gavroche, Londres
- The Ledbury, Londres
- Pollen Street Social, Londres
- Restaurant Gordon Ramsay, Londres
- Restaurant Ritz, Londres
- River Café, Londres
- Ynyshir, Machynlleth
- Mà i flors, Marlow
- Andrew Fairlie a Gleneagles, Perth
- The Samling, Windermer
- Alinea, Chicago
- Joël Robuchon, Las Vegas
- Carbone Miami, Miami
- La Toque, Napa
- Blue Hill a Stone Barns, Estat de Nova York
- Cosme, Nova York
- Daniel, Nova York
- Gabriel Kreuther, Nova York
- Gramercy Tavern, Nova York
- Jean Georges, Nova York
- Le Bernardin, Nova York
- The Modern, Nova York
- Marea, Nova York
- Momofuku Ko, Nova York
- Per Se, Nova York
- Gary Danko, San Francisco
- La bugaderia francesa, Yountville