Notícies

Canvi de rumb de dos espais d'art de referència de Barcelona

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

La Fundació Suñol ha anunciat que canvia de lloc després de dotze anys al Passeig de Gràcia, 98, la finca on va néixer el col·leccionista d'art contemporani Josep Suñol. "És una evolució del temps", ha explicat Sergi Aguilar, director de la fundació, que inicia una nova etapa de la mà de la Fundació Glòria Soler. "El que ens interessa d'aquests 12 anys és la col·lecció, però també el Nivell Zero; ara serà un nivell zero expandit a l'àmbit social".

El destí de la Suñol és el carrer Mejía Lequerica, 14, a Les Corts, on hi ha la 'bodega' de la fundació. L'espai conegut com a Galeria 2 va obrir portes als 80 i va acollir molta activitat de la mà d'artistes com Antoni Miralda i Montse Guillén o Zush, entre d'altres. "No tornem enrere però sí que apostem per un lloc històric per consolidar el projecte", reflexiona Aguilar.

Els agrada la idea de la descentralització de la cultura a la ciutat i tornen a peu de carrer, on esperen entrar en contacte amb nous públics. Segons Aguilar estan més propers en filosofia a centres que, en comptes d'apostar per grans noms, tenen programes públics que fomenten "una cultura més participativa i transversal".

A Passeig de Gràcia, 98 han acollit un centenar d'exposicions que han donat visibilitat a diverses generacions d'artistes, de Susana Solano a Rosa Amorós, passant per creadors emergents com Luz Broto, Lúa Codech i Sinéad Spelman, la darrera –Acte 40– a presentar una producció al Nivell Zero. La fundació espera reprendre l'activitat a la tardor.

'Martí Anson. Se vende plaza de parking'
© Estrany-de la Mota

El canvi de lloc i nous horitzons de la Suñol coincideix amb el comiat de la galeria Estrany-de la Mota després de 40 anys d'activitat. L'espai que va obrir Toni Estrany el 1990 i que a partir del 1996 comptaria amb Àngels de la Mota com a sòcia es tanca amb una exposició dinàmica, que sembla en construcció.

Fins al juny la mostra 'Throwback 70, 80, 90, 00' revisarà les quatre dècades d'un projecte lligat a noms com Miquel Barceló, Richard Hamilton, Robert Llimós, Pep Agut, Ignasi Aballí i molts d'altres. De la Mota no abandonarà l'Eixample, on preveu dur a terme el seu projecte vinculat a la producció artística.

No t'ho perdis: més art a museus i galeries de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat