Notícies

Dos festivals catalans, entre els millors del món segons una revista internacional

Els lectors de DJ Mag han estat els encarregats de votar els grans esdeveniments musicals

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Virginie (Sónar 2022)
LEAFHOPPERVirginie (Sónar 2022)
Publicitat

De Barcelona podem presumir de moltes coses: el clima, el menjar, l’arquitectura… i també, és clar, de la gran oferta cultural. No per res, dos festivals de música amb signatura de la ciutat s’han situat dins el Top 20 del rànquing anual de la prestigiosa revista especialitzada en música electrònica, DJ Mag. La publicació fa quatre anys que presenta un llistat amb els 100 millors festivals del món; des del 2022 que els resultats provenen d’una enquesta pública i aquest any s’ha registrat un nombre rècord de votacions.

Els festivals dels Estats Units i els europeus dominen les primeres posicions. De fet, els que apareixen al Top 10 d’enguany es mantenen pràcticament sense canvis respecte a l’any passat. En dissetena i vintena posició trobem dos grans esdeveniments de Barcelona: el Sónar (que l'any passat estava al dotzè lloc) i el Primavera Sound (que puja cinc posicions respecte a la darrera edició). 

Pel que fa al Sónar, DJ Mag destaca les seves arrels postolímpiques i la seva evolució cap a convertir-se en un dels festivals de música electrònica, art i innovació tecnològica més importants del món. Ressalta també la programació dividida –diürna i nocturna– i tota la proposta que congrega com tallers, instal·lacions interactives, espectacles en viu i sessions de DJ d’avantguarda. 

Respecte al Primavera Sound, la publicació ressalta la transformació que ha patit en dues dècades; ha passat de ser un esdeveniment d’un sol dia al Poble Espanyol a un de tres dies a l’immens espai del Parc del Fòrum. DJ Mag també apunta la conversió d’un “aparador de bandes de noise” a un dels noms més importants de la música alternativa, amb una expansió cap a la música electrònica. 

Primavera Sound
ACNPrimavera Sound

Dos festivals espanyols més s’ha col·locat dins el Top 100 del rànquing. D’una banda, en 22a posició, el Monegros Desert Festival, el festival que se celebra en el desert entre les poblacions de Candasnos i Fraga, a Osca. D’altra banda, el Medusa Sunbeach Festival, l’esdeveniment que té lloc a la platja de Cullera, a València.

Top 20 millors festivals del món

  1. Tomorrowland, Bèlgica
  2. EDC Las Vegas, Estats Units
  3. Untold Festival, Romania
  4. Ultra Music Festival, Estats Units
  5. Creamfields, Regne Unit
  6. Glastonbury, Regne Unit
  7. Kappa Futurfestival, Itàlia
  8. Exit Festival, Sèrbia
  9. World Club Dome, Alemanya
  10. Coachella, Estats Units
  11. Sunburn Festival, Índia
  12. Amf, Holanda
  13. Parookaville, Alemanya
  14. Defqon.1, Holanda
  15. Parklife Festival, Regne Unit
  16. Time Warp, Alemanya
  17. Sónar, Barcelona
  18. Sziget Festival, Hongria
  19. Awakenings, Holanda
  20. Primavera Sound, Barcelona

Podeu consultar el llistat sencer a través del web de la publicació

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya el 2024

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat