[title]
Segells, joguines sexuals, cromos antics, fotografies terrorífiques... els museus poden guardar al seu interior petites i grans rareses que val la pena descobrir. Sovint, quan volem visitar un museu, ens deixem endur pels grans noms, com el Louvre o el Prado... però a Time Out sabem que cal abandonar els circuits tradicionals i endinsar-se en sales alternatives per gaudir de peces úniques. Fent una mica de recerca, l’equip de Time Out Internacional ha elaborat un rànquing dels 15 museus més estranys del món que has de visitar i (sopresa!) dos dels espais escollits es troben a Catalunya.
En la posició número 6 hi apareix el Bosc de Can Ginebreda, una atracció realment particular, ja que consisteix en l’exposició de més de 100 escultures eròtiques escampades per aquest bosc situat a prop de Porqueres, al Pla de l’Estany. Totes les escultures són obra de l’artista català Xicu Cabanyes, que va crear aquest espai a l’aire lliure de 40.000 metres quadrats ple de roures, alzines i pins que dialoguen amb escultures de corbes sumptuoses i formes fàl·liques. Els visitants hi poden circular lliurement, sense haver de seguir una ruta o uns camins determinats, per gaudir al seu ritme d’aquest espai gairebé fantàstic que es troba en la intersecció entre el surrealisme i l’erotisme.
L’altre museu català que apareix en la llista dels 15 museus més estranys del món es troba a Barcelona. Es tracta del Museu de Carrosses Fúnebres, que ocupa la posició número 9 del rànquing, ja que en travessar el llindar d’aquest espai, els objectes exposats et transporten al món dels morts. El museu, que es va fundar l’any 1970, conté l’única col·lecció de carrosses fúnebres que hi ha arreu d'Europa i significa un valuós patrimoni artístic i cultural per entendre com els nostres avantpassats transportaven els seus difunts al cementiri.
I quins museus es troben al capdavant de la llista? La classificació l’encapçala el Museu de les Ruptures, que es troba a Zagreb i recull històries de desamor a través d’objectes singulars com anells de casament o una destral que s’ha fet servir per trencar els mobles d’una exparella. En segona posició hi ha el Museu de Pots de Fideus d’Osaka, al Japó. Va ser en aquesta ciutat nipona que es van inventar els fideus instantanis l’any 1958, i per això s’hi pot visitar aquesta galeria que il·lustra l’evolució dels diferents tipus de ‘ramen’. I en la posició número 3 del podi hi trobem el Vent Haven Museum de Kentucky, als Estats Units d’Amèrica, que reuneix més de 900 ninos ventrílocs.
A la llista també hi figuren altres museus com el Museo Subacuático de Arte, a Cancún o bé les catacumbes dels Caputxins, a Sicília. Et convidem a consultar la llista sencera i fer plans de viatge, però també recomanem que comencis per aquelles joies estranyes i terrorífiques que tens més a prop de casa.
NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona
Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat