Notícies

Vandalitzen amb una pintada dos mil anys d'història de Barcelona

Un grafiti fa malbé un dels vestigis més antics de la ciutat, i no és la primera vegada que passa

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Editor
Muralla de Barcelona
Foto: David Martínez (@historiesdebcn)
Publicitat

Cada setmana ens sorprenen notícies relacionades amb l'incivisme. A principis de juliol vam saber que una obra de carrer de l'artista Roc Blackblock va ser atacada amb proclames feixistes. Fa 15 dies, la icònica estàtua d'Anís del Mono també va acabar pintada amb la consegüent indignació dels veïns de Badalona.

Malauradament, hem de lamentar un altre acte vandàlic, en aquesta ocasió sobre un dels elements patrimonials més antics que es conserven a la ciutat, que ha aparegut amb una pintada que demostra la falta d'escrúpols o bé la ignorància de la persona que ha comès el delicte.

Es tracta, ni més ni menys, de la muralla romana de la ciutat que ha aparegut pintada. En concret, es tracta d'un tram del carrer Tapineria que ha acabat tapat amb unes lletres de color groc i vermell amb la paraula P2L, un tag que identifica a la persona que ha fet la pintada.

Un tros d'història

Situat entre la plaça de l'Àngel i l'avinguda de la Catedral, l'espai històric és un dels més concorreguts pels turistes i un dels trams més emblemàtics per estar integrat dins del conjunt que forma el Museu d'Història de Barcelona amb la plaça del Rei.

La veu d'alarma va saltar a través del compte de Twitter del periodista i divulgador David Martínez, un missatge que ha estat secundat per desenes de comentaris d'indignació.

Altres pintades similars a indrets històrics de la ciutat han trigat bastants mesos a esborrar-se per la complexitat tècnica que amaga la protecció d'un element amb segles d'història. És el cas de la vandalització de l'Església del Pi, on els grafitis van romandre un any fins que va ser retirats l'abril passat.

Es calcula que la muralla romana de Barcelona va ser aixecada entre els segles I i IV de la nostra era i està declarada Bé d'Interès tant del patrimoni català com de l'estatal.

NO T'HO PERDIS: racons secrets de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat