Notícies

El CaixaForum tindrà un edifici de 10.000 metres quadrats a L'Hospitalet (que reunirà més d'un miler d'obres)

L'equipament funcionarà com a magatzem de la Fundació "la Caixa" sota el nom 'Col·lecció ArtStudio CaixaForum'

Laia Jordà Sánchez
CaixaForum l'Hospitalet
Foto: Ariadna Comas / ACN
Publicitat

El CaixaForum tindrà un magatzem gegant a L'Hospitalet de Llobregat a partir de 2026. La Fundació 'la Caixa' ja ha presentat el projecte per convertir l'edifici de 10.000 metres quadrats en la Col·lecció ArtStudio CaixaForum, que reunirà i dinamitzarà 1.069 obres de 445 artistes de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació "la Caixa". L'equipament no està previst que funcioni com a espai expositiu, sinó que serà un centre de recerca i conservació d'obres i un punt de trobada de professionals de l'art, la cultura i el pensament. 

"L'entitat vol contribuir a donar-li una nova vida a aquest magatzem, concebut per ser un futur centre de referència nacional", ha expressat el president de la Fundació, Isidre Fainé, a la presentació del projecte. Actualment, la totalitat d'obres de la col·lecció estan repartides entre CaixaForum i aquest magatzem, però els espais ja han arribat al seu límit de capacitat, segons ha explicat la Fundació en un comunicat. Per aquest motiu, dins el nou espai es concentrà tota l'obra, el taller i laboratori de conservació i els equips de col·lecció, a més d'incloure els usos comuns de tota l'Àrea d'Exposicions i Col·lecció.

El projecte arquitectònic escollit per l'entitat ha estat el presentat per Pretel Arquitectura, un estudi que ja ha treballat en altres projectes de gran rellevància com la reforma de les grades de l'Estadi Olímpic de Barcelona i l'adequació d'espais de CaixaForum Barcelona, i que actualment treballa amb la fundació a diversos projectes dels seus centres culturals. 

Un 'Think tank'

L’edifici que acollirà el centre, construït l’any 1976 i propietat de la Fundació "la Caixa", aspira a ser un ‘think tank’ que permeti la trobada de professionals de l’art, de la cultura i el pensament de l’àmbit nacional i internacional per a l’estudi i la difusió de les obres tant en el terreny dels continguts com de la conservació científica del patrimoni. Està concebut perquè s’obri a través de visites de grups d’interès i col·lectius de professionals, i per mitjà de seminaris per al sector i d’activitats que acostaran la conservació del patrimoni artístic.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat