Notícies

El Diobar enceta una nova etapa de música en directe: “L’esperit de la ciutat és aquí”

El soterrani del restaurant grec Dionisos ha fet millores al local i oferirà una programació especial del 22 al 26 de novembre

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Jordi Urpí & Christos Kafaslas, Diobar
Foto: Irene FernandezJordi Urpí & Christos Kafaslas, Diobar
Publicitat

Sota els porxos del passeig Picasso, davant del parc de la Ciutadella, hi ha el Diobar, el soterrani del restaurant grec Dionisos que existeix des de fa vint anys i que al llarg de set temporades ha aglutinat l’escena de les músiques del món a Barcelona. Aquest mes de novembre enceta una nova etapa que estrena reformes i millores del local com la caixa acústica a l’escenari –que millora substancialment el so– i un nou accés pel carrer Marquès de l’Argentera. “Comencem amb una nova cara”, diu Jordi Urpí, responsable del local juntament amb Christos Kafaslas.

La celebració consisteix en una programació especial del 22 al 26 de novembre (trobareu la programació a diobarbcn.com, a mesura que es vagi cofirmant). N'han passat de tots colors, però asseguren que el sàtir que hi tenen dibuixat els cuida i els protegeix.

Com ha evolucionat la programació del Diobar en tots aquests anys?

Sempre hem treballat l’escena de les músiques del món, però des del tancament de les sales Monasterio i Rocksound hem augmentat la quantitat de concerts de rock.

Continueu fent dies temàtics?

Els dijous fem el cicle Doble o Nada, que generalment són dos grups de rock o pop electrònic, els divendres hi ha salsa (Latin Underground), els dissabtes són més eclèctics, amb cúmbia, música africana, balcànica…, i els diumenges hi ha música brasilera (Fuzuê).

Col·laboreu sovint amb l’escena LGTBIQ+.

Sí, són propostes que ens han anat arribant de col·lectius com Las Pibas Producen, la filial de l’entitat anglesa Queenz Sounds, i artistes com Las Maricarmen i Missex.

Teniu molts clients habituals.

Sí, molts ho són, ho notes fins i tot en els concerts de hip-hop. Estem enfocats en l’escena i el públic local, tot i que també portem artistes internacionals i també s’hi deixa caure algun guiri.

Us definiu com un local de base.

Sí, ens nodrim de músics barcelonins, tot i que provinguin d’Àsia, d’Àfrica, d’Amèrica, d’altres llocs d’Europa… Ara hi ha, per exemple, una escena d’origen anglès a Barcelona que destaca, amb grups com Damn Mostaza o Touch. El nostre lema és “mons de música” i l’esperit de la ciutat és aquí.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts del mes a Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat