[title]
Si fa uns mesos vam avisar que el croissant de calçots existia i es podia tastar a Barcelona, ara us presentem els dònuts farcits de plats casolans com unes costelles o un guisat. El cuiner català Óscar Ferré ha obert la primera botiga de Cirqloo a Barcelona, al número 156 del carrer Aribau, on podeu trobar rosquilles farcides de productes que s'allunyen molt de la tradicional xocolata, crema o nata.
Cirqloo no és una pastisseria normal, sinó que ofereix diversos dònuts farcits de plats cuinats a l'estil tradicional i, en lloc de servir-los en un plat, ho fa dins una rosquilla. Algunes de les seves propostes més virals són el dònut de cua de bou, que va acompanyat de la seva salsa; el de gamba de Palamós, acompanyat del suquet de safrà; el de galta de porc 100% ibèric, amb xocolata 75%, llavors de sèsam i salsa; i el dònut de calamar en la seva tinta, batejat com L'Ovella Negra.
Si us apropeu al seu local d'Aribau, veureu que les opcions de la seva carta varien segons la temporada i els productes que hi hagi disponibles. Les rosquilles tenen un preu d'uns vuit euros i, segons especifica Ferré, triga tres dies a fer cada dònut i, de moment, només és ell a la cuina.
Oscar Ferré, un xef amb molta experiència
Tot i que la botiga de Cirqloo fa un mes, aproximadament, que té el seu local a la ciutat, Oscar Ferré ja feia uns anys que va incloure els dònuts al menú degustació de LAB Restaurant, el seu restaurant. Ferré va fundar l'establiment l'any 2018, un local que ofereix una carta basada en l'alta cuina que va més enllà del concepte tradicional de restaurant. Tal com ells es defineixen, és el seu centre d'"I+D i laboratori, on explorar, crear i innovar (...) sense seguir les normes establertes".