[title]
Pa de mantega, de cereals, d'oli d'oliva i sègol... en aquest forn de Barcelona podreu trobar gairebé una vintena de tipus de pans diferents per a tots els gustos. Amb els seus emblemàtics forns de llenya fets a mida i una decoració de fusta clara, Baluard Barceloneta s'ha fet un racó dins l'univers panarra de Barcelona. Des del seu naixement l'any 2007 en un petit establiment a la Barceloneta, al carrer Baluard 28, el que s'ha convertit en un dels millors forns de la ciutat ha inaugurat el seu novè forn a Barcelona.
Baluard Barceloneta ha obert un nou obrador al carrer Torrent de l'Olla 142, a Gràcia, on podreu trobar tots els seus pans de fleca de tota la vida –fets amb tècnica actual, esclar– amb la defensa de la cultura de la farina, el llevat i el temps reposat per bandera. Si sou més llaminers, també trobareu una gran varietat de dolços com les berlines de xocolata blanca i gerds, pastissos com el de xocolata i toffee i els 'muffins' de xocolata, pastanaga, i naturals amb xocolata negra.
Amb la nova obertura, Baluard Barceloneta ja té nou obradors arreu de la ciutat: al carrer Baluard 28 a la Barceloneta, que va ser el primer; al carrer Marià Agulló, 52; al carrer Pau Claris, 188; al carrer Provença, 279, dins l'Hotel Praktik Bakery; al carrer Muntaner, 363; al carrer València, 246; al Carrer Baluard, 42; al carrer Casanova, 178; i el nou establiment a Gràcia.
Quatre generacions de forners
L'any 1892, l'avi de l'Anna Bellsolà, Pere Bellsolà, va fundar el forn Bellsolà a la plaça del Gra de Girona, on treballava amb el blat que ell mateix sembrava. Quatre generacions després, l'Anna Bellsolà va heretar l'amor per la professió i va inaugurar Baluard, un establiment on va conservar la tradició del forn de llenya i que s'ha convertit en un element essencial a cada nova obertura. Amb els anys, Baluard va créixer i va inaugurar obradors arreu de la ciutat, un d'ells situat dins l'Hotel Praktik Bakery, el primer hotel-forn del món.
La varietat i qualitats dels seus pans i d'altres productes no només són reconeguts pels clients del forn, sinó que també han estat mereixedors de premis: com el de la Millor professional de l'any de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia l'any 2010, el Premi a la Jove emprèsaria de forn del Gremi de forners el 2011 i el Premi a la Innovació de FIDEM, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora.