Notícies

El Grec 2021 s'inspira en Àfrica i serà més llarg que mai

Del 27 de juny al 31 de juliol, el festival ofereix un centenar d'espectacles a 40 espais de Barcelona

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Publicitat

L'estiu passat, mentre grans festivals europeus com Avinyó i Edimburg cancel·laven les seves edicions, el Grec va resistir. I ara torna amb força, del 27 de juny al 31 de juliol (una setmana més del que és habitual), amb un centenar d'espectacles a 40 sales de la ciutat, tot i que algunes reprogramacions començaran ja a partir del 10 de juny. Serà un Grec més llarg i més descentralitzat, amb accent africà i femení.

La 45a edició del festival d'estiu de Barcelona comença el dia 27 al Teatre Grec amb 'Carrer Robadors', l'espectacle basat en la novel·la de Mathias Enard sobre un noi migrant que dirigeix Julio Manrique amb intèrprets de diverses procedències. Amb aquest tret de sortida, el Grec troba la inspiració en el continent africà, que centra la mirada de bona part dels espectacles d'enguany.   

L'organització confia que no hi haurà problemes amb els viatges dels artistes internacionals i té previst que visitin el festival grans noms com Peter Brook, Brett Bailey, Fatoumata Diawara, Serge Aimé Coulibaly, Gregory Maqoma, Germaine Acogny, el Groupe Acrobatique de Tanger i Omara Portuondo, que l'any passat va haver de cancel·lar el concert de celebració del seu 90è aniversari.  

Alguns hits del festival seran 'La casa de los espíritus', dirigida per Carme Portaceli (que ha triomfat a Madrid); una versió de 'La tempesta' de Peter Brook, que inaugura la programació del Teatre Lliure i es planteja com una lliçó de teatre; 'Samsó' de Brett Bailey, i els espectacles d'Angélica Liddell i Sílvia Pérez Cruz.

Pel que fa a la música, el Grec s'ha proposat convidar artistes que no hi havien actuat mai, com Sopa de Cabra i Love of Lesbian (que tancaran el festival), Trio da Kali, Cimafunk, Concha Buika i Rodrigo Cuevas. A més hi haurà programació familiar (amb Reggae per Xics i Xiula) i un cicle sobre veus femenines a la sala BARTS, amb Sey Sisters, Tarta Relena, Imany i Lídia Pujol, entre d'altres.

Es consolida la programació als museus del Grec Ciutat, amb propostes al CCCB, el MACBA i el MNAC, entre altres. Al Teatre Romea es podrà veure finalment, després de dos intents fallits, el 'Pedro Páramo' que dirigeix Mario Gas, amb Vicky Peña i Pablo Derqui; 'L'habitació blanca' de Josep Maria Miró, serà a la Flyhard; i 'La gavina' d'Àlex Rigola, que no es va poder fer l'any passat, serà a La Villarroel; però també hi haurà produccions noves a la Beckett, entre d'altres.

Nou espai gastronòmic

Una de les grans novetats d'enguany té a veure amb la gastronomia. De dimecres a dissabte, s'afegeix a la proposta del Teatre Grec la plaça Margarida Xirgu que, decorada amb elements africans, es convertirà en un espai amb taules i cadires on serviran sopars diversos restaurants del Poble-sec (quatre establiments per setmana).  

Pel que fa als preus, aquesta vegada no s'ha establert un preu únic, però s'han afegit descomptes, com una tarifa plana per menors de 30 anys i el Bonus Cultura, que s'aplica als espectacles del Grec Ciutat. Les entrades surten a partir de demà a la venda al web del festival.    

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre del mes a Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat