[title]
El 13 de març de 2020 els va enxampar en plena celebració del festival. Havien decidit ampliar-lo a tota la ciutat, inundar-la de música amb 54 grups, i de cop van haver de tancar. Al març del 2021 tampoc es va poder fer, però al maig el Let’s va trobar una finestra per oferir concerts per a cent persones assegudes a la Salamandra i “va ser molt emocional”, diu David Lafuente, responsable de la sala que impulsa el festival.
Enguany, doncs, amb tots els indicadors de cara, toca reivindicar L’Hospitalet i la música que s’hi fa. El Let’s Festival per fi pot dur a terme el seu projecte d’omplir de concerts la ciutat gràcies a la participació de cinc sales, algunes amb molta història.
Serà del 3 de març a l’1 d’abril a Salamandra, L’Oncle Jack, The Void, Espai Zowie i El Pumarejo. Fixem-nos en el Districte Cultural de la segona ciutat de Catalunya i obrim les orelles, perquè sempre ha sigut un centre neuràlgic de la música independent. A més de trobar-hi grups consagrats, hi descobrirem artistes nous i sorprenents, a mig camí del pop de guitarres i del vessant més electrònic de les noves músiques urbanes.
Salamandra
Amb 25 anys d’història i capacitat per a 800 persones, la sala Salamandra acull els grans noms del festival: Rigoberta Bandini (que va exhaurir entrades al moment), Manel (quasi el mateix), Joan Miquel Oliver (en una nit mallorquina que obren els Da Souza), El Columpio Asesino, La Bien Querida, Depedro i La La Love You. Cada vetllada, però, us permetrà descobrir artistes no tan coneguts; és el cas de veus com les de Galgo Lento, Mariana També i Daniel Sabater; pareu-hi atenció, perquè són els artistes que escoltarem sense parar en un futur no gaire llunyà.
L’Oncle Jack
Un altre local amb història, especialitzat en whisky i en concerts acústics, és L’Oncle Jack, que acull els concerts d’Alba Morena (una proposta avantguardista que ens recorda Maria Arnal i Marcel Bagés), Joana Serrat (a qui hem de prestar més atenció, el seu últim disc 'Hardcore from the heart' va despertar l’entusiasme de la crítica estatunidenca) i de Santero y los Muchachos amb el seu rock reposat.
The Void
El número 14 del carrer Santa Anna és històric, també, perquè allà hi havia hagut el Depósito Legal, local mític d’on va sortir DJ Amable i tota l’escola que es va crear a la seva estela, un punt d’irradiació de la música indie i electrònica als 90, que va nodrir també nits mítiques al Razzmatazz. Va tenir mala sort, perquè va obrir fa dos anys i al cap de poc va haver de tancar, després d’haver-lo rehabilitat. Ara, acollirà els concerts de b1n0, Pol Bordas i Ferran Palau, artistes que d’alguna manera combinen amb gran sensibilitat l’electrònica i el pop d’autor.
Espai Zowie
L’Espai Zowie és des de fa un temps un lloc de referència per a la música independent. Al Let’s acull grups que, sense ser majoritaris, ho estan petant força ara mateix com les madrilenyes Shego i els asturians Axolotes Mexicanos, amb hits gens menors com 'Oh boi' i 'Te quiero (...)', respectivament. Fixeu-vos també, entre d’altres, en Trezor, un potent duo de música electrònica en directe format per Mür (Mürfila) i Way (Ultraplayback); i en Pinpilinpussies, un altre duo de guitarra i bateria ple de fúria riot grrrl que acaba de publicar 'Hipocondría' (2022).
El Pumarejo
L’associació sense ànim de lucre El Pumarejo també acull concerts interessants: Chaqueta de Chándal (supergrup amb membres d’Els Surfing Sirles, Santa Rita i (lo:muêso) presenten el seu segon àlbum, 'Futuro, tú antes molabas' (2022), però també hi seran Kokoshka, Jimena Amarillo, Diamante Negro i Marialluïsa, entre d’altres (no us perdeu Alérgicas al Polen!).