Notícies

El MACBA proposa recorreguts històrics amb vistes panoràmiques

La iniciativa 'MACBA des del cel' obre les portes a espais normalment restringits

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Macba, Barcelona
ShutterstockMacba, Barcelona
Publicitat

En ocasió de la Nit dels Museus, el 18 de maig, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona va organitzar una activitat molt especial: 'MACBA des del cel'. L’esdeveniment, que fins ara havia estat exclusiu per a aquella jornada cultural, ara s’ha transformat en una realitat oberta al públic. 

La proposta consisteix en visites comentades pels espais gòtics del Museu que entrellacen la història, l’art i les vistes panoràmiques de la Torre Mirador de l’equipament. 'MACBA des del cel' ofereix l’oportunitat de conèixer la Capella dels Àngels i el Convent dels Àngels des d’una perspectiva històrica i gaudir d’unes vistes de 360 graus sobre el barri del Raval des de la Torre ubicada al Centre d’Estudis i Documentació MACBA. Des d’allà dalt, a més, també es pot distingir on eren les muralles, la façana marítima, Drassanes, Montjuïc i alguns campanars del barri Gòtic.

Les visites tenen una durada d’entre una hora i una hora i mitja. Els seus horaris són els dimecres, els divendres i els dissabtes a les 11 h, en anglès, a les 18.30 h en català i castellà, i a les 20 h, multilingüe (anglès, italià i francès). L’aforament de l’activitat és de quinze persones i les entrades es poden adquirir a través del web del Museu per un preu de 14 euros.

Convent dels Àngels

Situat al carrer dels Àngels, 7, aquest edifici va ser concebut com a convent per a les monges del Tercer Ordre de Sant Domènec. La seva arquitectura, tot i haver estat remodelada, reflecteix el traçat gòtic del segle XVI i el seu conjunt és bé cultural d'interès nacional. El Convent està dividit en diverses dependències: una capella, l’Espai Fòrum, la Sala Gòtica, la Terrassa del Convent i l’Auditori. 

Capella Convent dels Àngels
MacbaCapella Convent dels Àngels

Centre d’Estudis i Documentació

Aquest espai situat a la plaça dels Àngels es dedica a promoure la recerca, la difusió del pensament i la construcció de lectures sobre l’art contemporani. El Centre d’Estudis i Documentació (CED) duu a terme aquests treballs a través de l’Arxiu i la Biblioteca, que conserven els fons documentals i bibliogràfics del MACBA, i que estan especialitzats en pràctiques artístiques contemporànies. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat