[title]
És un pla espectacular, impossible de rebutjar: el millor bar del món, la cocteleria Paradiso de La Confiteria, encapçalat pel 'bartender' Giacomo Gianotti, inaugura un 'pop-up' setmanal a l'hotel més gastronòmic de Barcelona: ni més ni menys que a l'Hotel Monument, on Martín Berasategui ostenta quatre estrelles Michelin: tres al Lasarte i una a l'Oria.
Cada dimecres d'estiu, de 19 a 1 h, la terrassa Verbena de l'hotel Monument allotja una versió efímera i abreujada del Paradiso, mitjançant la concurrència d'un dels seus 'bartenders' a l'hotel cinc estrelles gran Luxe de Passeig de Gràcia, on prepararà quatre còctels marca de la casa. A partir de l'octubre, la col·laboració es mourà al Hall0, la cocteleria del Monument. Tot plegat no és poca cosa: Verbena és un oasi verd amb vistes espectaculars en un dels hotels més exclusius de la ciutat, i s'hi podran podreu beure tragos d'avantguarda. Quins?
Doncs el Kriptonita, un còctel que s'il·lumina al contacte amb la llum gràcies a les propietats luminescents de la riboflavina, elaborat amb ginebra, licor elèctric, cordial de pomelo i bitter de xocolata. Completa la tria de còctels icònics el Bacco per Bacco, amb base de gin, shiso, cordial d'aranja, Génépi, Lillet, àloe vera i applegreen soda; Punch in a Bottle, fet amb tequila, mescal, joc cítric, tabasco verd, xarop d'atzavara i fino de Xerès i el Mediterranean Treasure, vodka, fi de Xerès macerat amb fulles d'ostra, licor de flor de saüc, suc de llimona, mel d'atzavara, coriandre i clara d'ou. I han creat, especialment per al Monument, The Spirit of Monument, efervescent trago fet amb limoncello, taronja amarga, llimona, gingebre, xarop d'atzavara i cava.
Per menjar, i sota la supervisió de Berasategui, el xef italià Gabrielle Milani ofereix una carta de mossos mediterranis ideals per a compartir. Per exemple, amanida de llagostins i ventresca, burrata cremosa amb tàrtar de tomàquet, la pizza keto lovers de formatge scamorza i ricotta fumada o plats de tall més tradicional, com l'arròs caldós de peix i marisc. Berasategui també genera clàssics en format casual: com el famós Bokata Martintxo, entrepà de filet de vaca gallega i crema de sardineta, l'entrepà preferit de l'astre basc, amb un 'garrote' innegable.
NO T'HO PERDIS: Les millors cocteleries de Barcelona