[title]
Ja sabem que als de Barcelona ens agrada treure pit de ciutat i de talent local, i és que els motius ens sobren. El millor restaurant vegetarià d'Espanya és el Green Spot, que està a Barcelona, i aquest any repetim i el premi al millor croissant artesà de mantega de l'Estat també se l'ha emportat una pastisseria barcelonina, la Brunells, i el seu pastisser, l'Andreu Sayó.
Segons el jurat del concurs, que organitza el Gremi de Pastissers de Barcelona, el sabor ha estat el factor més valorat. El premi enguany celebra la seva tretzena edició i té com a objectiu "incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant, reconeixent així la qualitat de la pastisseria artesana del país".
La Brunells va obrir el 1852 i va tancar el 2018 però just aquest any va reobrir de la mà de tres socis: Salvador Sans de Cafès El Magnífico, Lluís Estrada de la pastisseria Canal –va guanyar el premi al millor croissant l'any 2019– i Joan Guasch de l’agència LKC. La pastisseria respecta i homenatja les postres més emblemàtiques de la ciutat, però també ofereix un recull de les peces més internacionals de l’ofici pastisser.