[title]
Un cop més, Barcelona s'ha alçat triomfant en el Concurs de Millor Croissant Artesà de Mantega del 2024, un prestigiós concurs organitzat pel gremi de Pastisseria de Barcelona i que enguany ha celebrat la seva dissetena edició. El pastisser d'origen figuerenc Andreu Sayó de la pastisseria Brunells (C/ Princesa 22) ha estat el guanyador d'una edició amb un altíssim nivell i una cinquantena d’inscrits de tot l'estat que han aportat croissants de primera al concurs.
Sayó, consumat artesà de la pasta fullada, explica que el de la Brunells "és un croissant amb moltes voltes. El que busquem és que sigui cruixent i lleuger, i que en fornejar-lo retingui al màxim la mantega". Aquesta és la segona vegada que Sayó i la Pastisseria Brunells guanyen aquest concurs. El 2020 la Pastisseria Brunells va multiplicar per 10 les vendes de croissants gràcies a aquest guardó.
El jurat que ha degustat i ha puntuat els croissants està format per destacats pastissers de tota Catalunya i la resta de l’Estat com Miguel Moreno (Pan y Cacao, Madrid); Gonzalo Urbina (Facultat de Gastronomia de UPAEP, Mèxic); Ester Roelas, professora de pastisseria; Johan Ferrant (director de la Baking School BCN Sabadell); o Gil Prat (Pastisseria Prat Can Carriel, Roda de Ter), guanyador de la darrera edició del concurs. Els paràmetres que han valorat són gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts), sis apartats, esclar, en els quals la Brunells excel·leix.
De fet, s'han especialitzat tant en el món del croissant que fins i tot disposen de receptes de temporada, com les estivals de croissants farcits de crema de xocolata i fruita de la passió, o edicions de tardor, amb un croissant de poma al forn amb panses i pinyons, en homenatge al pastís de poma vienès.
La pastisseria Brunells, oberta el 1852 i tancada el 2018, va reobrir totalment reformada l’any 2020 a la mateixa cantonada del barri del Born. La històrica Brunells homenatja la pastisseria tradicional de Barcelona, amb propostes que recuperen i actualitzen les postres més emblemàtiques de la ciutat, però també ofereix un recull de les peces més internacionals de l’ofici pastisser.
NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona