Notícies

El millor mestre xocolater del món s'instal·la a Barcelona durant dos mesos

El guardonat pastisser es farà càrrec dels berenars (a preus assequibles) en un hotel de luxe

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Las meriendas de Lluc Crusellas en el Mandarín Oriental
Foto: PAULINA HIRSCH | Las meriendas de Lluc Crusellas en el Mandarín Oriental
Publicitat

Els anglosaxons tenen interioritzat el 'tea-time' (bé, forma part del seu ADN, vaja), i certs hotels de Barcelona han incorporat aquest ritual a la seva oferta. Però el berenar, costum antropològic barceloní, no és que sigui moneda de canvi habitual als hotels de luxe de Barcelona. Fins ara: l'hotel Mandarín Oriental tindrà Lluc Crusellas, millor mestre xocolater del món del 2022, a càrrec dels berenars des del 9 d'abril fins a principis de juny. 

Crusellas, que amb 26 anys va guanyar la World Xocolata Masters del Món, estarà a càrrec dels berenars de l'hotel Mandarín Oriental en una franja àmplia: cada dia de 15 a 19 h. L'oferta es concreta en una carta de quatre especialitats creades per Crusellas: un macaron de festuc, un choux farcit de cremós de xocolata amb llet, un carrot cake, un mini Ferrero i una flor de llimona decorada amb xocolata blanca.

Lluc Crusellas al Mandarín Oriental
Foto: PAULINA HIRSCHLluc Crusellas al Mandarín Oriental

Per complementar aquesta proposta, l’equip del Mandarin Oriental ha dissenyat un maridatge salat que potencia els matisos de cada mos, amb creacions com un panipuri de tàrtar de salmó amb alvocat i cítrics, un sablé de tomàquets amb pols d’oliva Kalamata i un bikini de pastrami amb mostassa i ruca. Aquesta experiència es pot gaudir amb un cafè o un te, per un preu de 36 euros per persona.

Especialitats salades per maridar amb les dolçes de Lluc Crusellas
Foto: PAULINA HIRSCHEspecialitats salades per maridar amb les dolçes de Lluc Crusellas

L’oferta es completa amb una carta de quatre especialitats que ja són clàssics de Crusellas, i que formaran part de la vitrina del restaurant Blanc. Les peces que es podran menjar, en format individual, són una Tatin de poma caramel·litzada amb galeta speculoos i chantilly, un Sacher de textures de cacau amb compota d’albercoc –que qui escriu confirma que és una meravella–, un bombó gegant Ferrero de mousse de xocolata amb llet que deixa anar un semilíquid d’avellana, i una flor de llimona amb una base de cruixent, pa de pessic, crema i mousse de llimona. A 9 euros cada peça.

Josep Esturi, cap de pastisseria del Mandarín, i que ha treballat estretament amb Crusellas, explica que "la idea de la col·laboració amb en Lluc és per activar els berenars, una franja que té molta més tirada que l'hora del te". Esturi considera que "la passarel·la per entrar al Mandarín pot imposar”, però el públic local està responent: “No és barat, però per 25 euros pots tenir una hora de luxe amb un dels millors pastissers del món i la gent gaudeix molt l'experiència al restaurant Blanc” explica. 

Josep Esturi i Lluc Crusellas al Mandarín Oriental
Foto: Mandarín OrientalJosep Esturi i Lluc Crusellas al Mandarín Oriental

NO T'HO PERDIS: Les millors mones de Pasqua de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat