[title]
Els anglosaxons tenen interioritzat el 'tea-time' (bé, forma part del seu ADN, vaja), i certs hotels de Barcelona han incorporat aquest ritual a la seva oferta. Però el berenar, costum antropològic barceloní, no és que sigui moneda de canvi habitual als hotels de luxe de Barcelona. Fins ara: l'hotel Mandarín Oriental tindrà Lluc Crusellas, millor mestre xocolater del món del 2022, a càrrec dels berenars fins el 26 d'abril.
Crusellas, que amb 26 anys va guanyar la World Xocolata Masters del Món, estarà a càrrec dels berenars de l'hotel Mandarín Oriental en una franja àmplia: cada dia de 15 a 19 h. L'oferta es concreta en una carta de quatre especialitats que ja són clàssiques de Crusellas. Les peces que es podran menjar, en format individual, són una tatin de poma caramel·litzada amb galeta speculoos i chantilly, un sacher de textures de cacau amb compota d'albercoc –que qui escriu confirma que és una meravella– un bombó gegant Ferrero de mousse de xocolata amb llet que vessa semilíquid d'avellana i un xocosú (cruixent de cacau amb mascarpone i cafè). La cinquena peça és un pastís que ha creat especialment per a les tardes del Mandarín: un pastís de xocolata negra, avellana i galeta de mantega.
Josep Esturi, cap de pastisseria del Mandarín, i que ha treballat estretament amb Crusellas, explica que "la idea de la col·laboració amb en Lluc és per activar els berenars, una franja que té molta més tirada que l'hora del te". Esturi considera que "la passarel·la per entrar al Mandarín pot imposar”, però el públic local està responent: “No és barat, però per 25 euros pots tenir una hora de luxe amb un dels millors pastissers del món i la gent gaudeix molt l'experiència al restaurant Blanc” explica. Cada pastís costa nou euros.
Crusellas és el primer d'una sèrie de quatre asos de la pastisseria que ompliran les tardes del Mandarín Oriental. "Hem buscat grans pastissers de fora de Barcelona que no tinguin botiga a la ciutat". Revela que entre les pròximes estrelles pastisseres hi haurà un famós mestre del dolç "que no ha tingut mai vitrina pròpia" i també un campió d'Espanya de pastisseria.
NO T'HO PERDIS: Les millors mones de Pasqua de Barcelona