[title]
Barcelona està de celebració i una de molt dolça! El premi al Millor Panettone Artesà d’Espanya -que celebra aquest any la seva quarta edició- ha caigut a la ciutat catalana, anant a parar a mans de Cloudstreet Bakery, una fleca ubicada a l’Hospital Clínic i liderada per Tonatiuth Cortés, autor de l'obra pastissera. El sabor, la frescor i la sucositat del panettone de Cortés han sigut determinants per convertir-se en el gran premiat entre quaranta pastisseries de tota Espanya.
El concurs -organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB)- s'ha celebrat al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, on s'han degustat un total de 36 panettones. El jurat estava format per professionals de gran reconeixement de la pastisseria nacional i internacional, com Giuseppe Piffaretti, autor del millor panettone del món.
Tonatiuth Cortés va arribar al concurs amb una cúpula formada per un interior farcit de fruita confitada i amb unes esponjoses llesques verticals, que va aconseguir conquistar el cor del jurat a través d’una combinació i un estudi de les textures i el sabor.
El secret de la seva obra, explica Cortés a 'Traveler.es', és “la cura de la massa mare i també que la quantitat de mantega i rovell d’ou és molt alta”,
A més, la base d’aquest dolç és l’ús de productes ecològics: mantega francesa, farina italiana, taronja confitada d’Agrimontana, panses ecològiques, ratlladura de llimona i taronja natural i feta a mà i el rovell dels ous de gallines felices.
Les 96 hores de treball per crear ‘el’ panettone han valgut la pena. Confirmem allò que diuen que tot esforç té la seva recompensa.