Notícies

El millor panettone del món es fa en una pastisseria de Barcelona

El mestre pastisser Tonatiuh Cortés ja va guanyar el premi al millor panettone d’Espanya el 2019

Laia Jordà Sánchez
Redactora
panettone Suca'l
Foto: Instagram / @sucalbarcelona
Publicitat

Ja ha començat el compte enrere per tornar a donar la benvinguda al Nadal, i també a les neules, els torrons i els polvorons. Entre la llarga llista de dolços nadalencs, un dels que s’han fet més populars al nostre país és, sense dubte, el panettone. Fa uns dies vam anunciar que el millor d’Espanya es feia a Barcelona, a la pastisseria Canal, i ara, si voleu comprar el millor del món, tampoc haureu de sortir de la capital catalana. Si voleu assegurar-vos que escolliu el millor panettone del planeta, no cal que feu una escapada cap a Itàlia, sinó que només cal que us apropeu a la fleca artesana Suca’l, al número 5 de la plaça de Garrigó, al districte de Sant Martí. 

Tonatiuh Cortés, el mestre pastisser de Suca’l, ha recollit el guardó al Palazzo Castiglioni de Milà, on s’ha celebrat l’edició d’enguany del certamen de la Coppa del Mondo del Panettone. Tot i que hi ha diferents formes de fer l’esponjós brioix de la Llombardia, el certamen tenia unes normes molt estrictes per elaborar un panettone apte per competir. Algunes d’aquestes obligacions eren que la farina, la mantega i la fruita havien de ser de procedència italiana, motiu pel qual és la mateixa organització la que envia la matèria primera als participants. Cortés s’ha posicionat per davant de pastisseries tan reconegudes com la Pasticceria Pesce d’Avella, de l’italià Pasquale Pesce, que ha quedat en segon lloc, i la Forneria Il pane di Maurizio Sarioli, del també italià Maurizio Sarioli, en tercera posició. 

Aquest, però, no és el primer cop que el panettone artesà de Tonatiuh Cortés rep un guardó. El passat 2019, el mexicà va guanyar el títol al millor panettone d’Espanya en una cerimònia anual que se celebra dins el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. En aquell moment, Cortés no era un nom gaire conegut dins del sector de la pastisseria i la seva victòria va suposar un abans i un després pel que fa al seu reconeixement a la ciutat, a l’Estat i, ara, també a la resta del món. Cal recordar també que aquest no és el primer cop que el mestre pastisser es presenta al certamen del millor panettone del món, sinó que ja ho va fer l’any 2021, quan va aconseguir la vuitena posició a la cerimònia celebrada a Lugano. 

Pastisser i músic

A més de ser un excel·lent pastisser, Tonatiuh Cortés té una altra gran passió: la música. El mexicà va néixer a Ciutat de Mèxic l’any 1980 i, amb el pas dels anys, va descobrir la seva passió per la música i va començar a estudiar la flauta de punta, i més tard també el fagot barroc. A més, també tocava cançons de ritmes cubans a l’orquestra d’un dels seus tiets. No va trigar a fer les maletes i viatjar cap a Barcelona per estudiar i conèixer més a fons la música medieval i, a més d’especialitzar-se en aquest tipus de música, també va descobrir que podia unir la passió musical amb una altra: la pastisseria. Segons explica a la pàgina web de Suca’l, “el panettone és la música antiga i el pa, l’orquestra cubana”.

NO T'HO PERDIS: 17 pastisseries originals de Barcelona per triomfar amb les postres

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Hivern

    Últimes notícies

      Publicitat