[title]
Daniel Jordà de 'Panes Creativos' és el guanyador de la fase espanyola del 'Panettone World Championship' . Això vol dir que representarà Espanya al campionat mundial per escollir quin és millor panettone del món, que se celebrarà a finals d'octubre a prop de Milà. En el certamen competirà amb candidats d'altres països com Itàlia, Singapur, Brasil i Argentina. La fase espanyola del campionat ha tingut lloc a la pastisseria l'Atelier.
En la competició han participat un total de nou rebosters, i un jurat d'experts ha valorat a cegues els pannettones segons el sabor, l'aroma, l'aparença, el fornejat, el tall, la textura i l'estructura interna. Els concursants havien de seguir la recepta tradicional i per tant fer una elaboració artesanal de fermentació natural i utilitzant únicament massa mare i ingredients naturals.
El jurat ha estat format per professionals del món de la rebosteria com: Paco Torreblanca, distingit com al millor reboster d'Espanya i Europa i premiat com a Mestre Pastisser d'Honor pel Basque Culinary Center; Ricardo Vélez, un dels pastissers més respectats a escala nacional i propietari de 'Moulin Chocolat'; Carles Mampel, xef pastisser, xocolater i gelater català reconegut internacionalment i caracteritzat per la seva estètica i visió avantguardista de la pastisseria; Paolo Casagrande, xef executiu al capdavant del projecte gastronòmic de Monument Hotel sota la direcció de Berasategui i cap de cuina de Lasarte (3 estrelles Michelin); i Eric Ortuño, copropietari de L’Atelier Barcelona al costat de Ximena Pastor xef pastisser premiat per elaboracions com els seus croissants de mantega, les seves pastes de te o la seva coca de crema i pinyons.
Aquest és el primer any que el torneig se celebra més enllà d'Itàlia. Aquesta iniciativa, iniciada l'any passat en un tribut a l'elaboració primigènia d'aquest cèlebre dolç milanès, està impulsada per l'Accademia dei Maestri del Lievito Mare e del Panettone Italià' i compta amb el suport de la fira internacional HostMilano.