Notícies

El millor que veuràs al festival Llum BCN 2021

El festival Llum BCN omplirà els carrers del Poblenou d'instal·lacións lumíniques efímeres del 5 al 7 de novembre

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Writer and Video Editor, Time Out Barcelona
Publicitat

L'espai urbà es pot desafiar de moltes maneres, però aquesta és excepcional: el Festival Llum Barcelona torna a la ciutat del 5 al 7 de novembre per redescobrir-nos els carrers del Poblenou de la manera més lluminosa i artística. Aquesta serà una edició diferent per agafar forces per l'edició del febrer del 2022, que ja serà amb total normalitat. De moment, aquesta tardor el festival tindrà un format més íntim. Espectacular, públic i gratuït, però es recomana reservar entrada.

Les instal·lacions

Hi ha 31 propostes, entre instal·lacions de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura, i les instal·lacions artístiques: són 14 els artistes que participaran aquest any, tres dels quals internacionals.

L'artista local d'enguany amb més trajectòria és l'Eugènia Balcells. Ella presentarà dues instal·lacions dins 'La llum com a veu de la matèria': la projecció de l’obra Freqüències sobre la façana del Museu del Disseny mostrarà els símbols químics de cada element, i l’obra De l’infraroig a l’ultraviolat, que il·luminarà l’edifici veí de les Glòries mostrarà horitzons de color a escala urbana.

L'obra de Jordi Mitjà neix d'una prohibició: 'No mireu fixament' és el que deia el seu pare quan soldava, i ell ha agafat aquest nom per fer una recerca d'opcions i observacions que permeten apropar-se a la llum tant com es pugui i, a la sala, es resol amb tres videoprojeccions. Podreu deambular per la instal·lació visual i sonora i apropar-vos a les videoprojeccions i a les imatges retroprojectades de l'espai Hangar, Centre de Producció i Recerca d’Arts Visuals (carrer d’Emília Coranty, 8-16).

Ara que la immersió està de moda, a la instal·lació 'Agorythm' d'Onionlab al Campus del Poblenou de la UPF podreu submergir-vos en una àgora de dades: us trobareu amb els números de la ciutat que analitzen la qualitat de l’aire, el consum elèctric, la contaminació acústica o la mobilitat a la ciutat. 

Al Pati del Museu Can Framis, els artistes Lolo & Sosaku han creat la instal·lació '27.500 parpadeos': podreu veure com es formen refraccions i reflexos en escultures cinètiques d’alumini a partir dels raigs lluminosos. 

Aquestes són, entre moltes altres, les experiències d'art, de disseny d'il·luminació i d'entorns interactius, d'arquitectura, d'audiovisual expandit i d'arts en viu que crearan un Poblenou inèdit durant tres nits: el que tenen els espectacles efímers és que no te'ls pots perdre.

Com fer una reserva?

El festival és gratuït, però es recomana reservar prèviament per reduir cues. Segons l'aforament que hi hagi, es permetrà entrar sense reserva. Les reserves es fan per recinte i hora, i per a cada un dels dies podeu fer quatre reserves per a dues persones com a màxim. A partir del 27 d'octubre podeu reservar aquí o a l'App. Si voleu veure més d'una instal·lació, planifiqueu la visita tenint en compte que la majoria de passis duren uns 30 minuts!

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.  

Últimes notícies

    Publicitat