Notícies

El millor restaurant del món és el Disfrutar de Barcelona (i té tres estrelles Michelin)

Per primer cop, 'The world's 50 best restaurants' ha entregat la medalla d'or a l'establiment barceloní

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Restaurant Disfrutar
Foto: Iván Moreno
Publicitat

Després de guanyar la tercera Estrella Michelin, el restaurant Disfrutar acaba de ser escollit el millor del món segons el prestigiós rànquing 'The World's 50 Best Restaurants'. Els seus tres xefs, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch han aconseguit culminar el seu ascens a l'Olimp de la gastronomia internacional amb plats d'avantguarda i creatius que van fer que entressin dins el mateix rànquing a la 18a posició el 2018, un any en què van rebre el premi a la millor entrada a la llista d'aquella edició. Amb el pas del temps, el Disfrutar ha aconseguit avançar posicions fins a arribar al segon lloc el passat 2023 i aquest endur-se l'anhelada medalla d'or per primera vegada.

Disfrutar, The World's Best Restaurants 2024
Foto: ACN / Camila Almeida/The World's Best Restaurants 2024

La gala s'ha celebrat aquesta matinada a Las Vegas, on els tres xefs han pujat emocionats a l'escenari a recollir el guardó mentre el seu equip, format per 65 persones, veien la gala en directe des del restaurant Barceloní, on han celebrat la victòria entre abraçades i llàgrimes plenes d'emoció. "Volem agrair i felicitar els companys d'ofici que estan a la llista i que cadascú, amb el seu projecte, ha aportat el seu granet de sorra per construir la gran gastronomia", ha explicat Oriol Castro sobre l'escenari. El xef ha qualificat el moment de "màgic" i assegura que han rebut el reconeixement amb "sorpresa i emoció".

Per la seva banda, Eduard Xatruch ha dedicat el premi a tothom que treballa dins el sector de l'hostaleria i ha agraït l'esforç dels seus treballadors, "sense els equips que ens han acompanyat des del primer dia no som res", ha afirmat. Finalment, Mateu Casañas ha garantit que cap dels tres es podia imaginar arribar mai a coronar la llista 'The World's 50 Best Restaurant', tot i que l'últim any hi havien somiat "molt". Casañas també ha tingut temps per recordat El Bulli, on va treballar, i s'ha mostrat orgullós d'haver ajudat a fer-lo arribar fins al millor restaurant del món.

Disfrutar (Eixample Esquerre)
Scott ChasserotDisfrutar (Eixample Esquerre)

El Disfrutar ha estat l'únic restaurant català dins la llista, però no l'únic de l'Estat. El rànquing també ha inclòs el basc Asador Etxebarri, que ha aconseguit la segona posició i el madrileny Diverxo, de Dabiz Muñoz, que s'ha situat en quarta. També figuren a la llista el Quique Dacosta, a Denia, a la posició 14, i ElKano, de Getaria, a la 28.

La cuina catalana als 'The World's 50 Best Restaurants'

Aquest, però, no és el primer cop que la cuina catalana arriba al capdamunt de 'The World's 50 Best Restaurants'. El Bulli va ser el primer restaurant català que va ocupar la primera posició del rànquing a la història l'any 2002, un títol que va revalidar més tard durant quatre anys consecutius, el 2006, 2007, 2008 i 2009. Poc després, El Celler de Can Roca li va prendre el relleu i va aconseguir la primera posició el 2013 i el 2015. Malgrat que ambdós restaurants van aconseguir la medalla d'or més d'un cop, això no podrà ser el cas del Disfrutar, ja que les normes van canviar i un cop que un establiment assoleix la primera posició, ja no la pot revalidar, sinó que passa a formar part de la categoria 'The best of de best' (el millor dels millors).

El Celler de Can Roca
Foto: El Celler de Can Roca

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de menjars icònics

    Últimes notícies

      Publicitat