[title]
Ja fa anys que el menjar vegetarià i vegà (o basada en plantes, com diuen ara els moderns) ha escapat de la paròdia casposa dels quatre brots verds i el tofu. Però si alguna cosa certifica cada any l'existència de rànquings i guies com la We'Re Smart Green Guide –el que vindria a ser la Michelin dels restaurants sense proteïna animal– és la sofisticació i alt nivell gastronòmic a què han arribat els restaurants vegetarians.
Si l'any passat The Green Spot a la Barceloneta es va emportar el premi a Millor Restaurant Vegetarià del Món (que no vegà), en la nova edició dels premis de la prestigiosa guia ha quedat al número 28 del top 100 mundial, el primer dels quatre únics restaurants espanyols que aconsegueixen entrar en aquesta llista (desvinculada, per cert, del títol de Millor Restaurant Vegetarià del Món). És un privilegi que comparteix amb restaurants de prestigi com Azumendi, amb tres estrelles Michelin, Ricard Camarena, xef amb dues estrelles Michelin i el restaurant El Invernadero, amb una, o l'excel·lent i assequible Gatblau. The Green Spot ha merescut 5 raves, una puntuació resultant de valorar criteris com la temporalitat dels ingredients, el percentatge de fruita i vegetals en el menú i la de sostenibilitat (i a més, The Green Spot té un interiorisme espaterrant, dels millors de Barcelona).
En 2016 Tomás Tarruella va idear aquest nou concepte de restaurant basat exclusivament en el món vegetal per a tots els públics, i es va envoltar d'un equip encapçalat pel xef Marcelino Jiménez i Julia Kleist. Des de llavors ofereix una carta de propostes que es van adaptant als ingredients de temporada. La inspiració dels plats ve de diferents cuines de món, des de la japonesa a l'àrab passant per l'índia, la mexicana, la llatina o la del sud-est asiàtic.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegetarians de Barcelona