[title]
No és estrany que alguns dels millors cuiners del món escullin Barcelona per obrir els seus restaurants. És al passeig de Gràcia, la Rambla i altres punts estratègics de la ciutat on aquest tipus de cuiners decideixen establir-se, una norma que ara el millor xef del món trencarà amb l’obertura del seu nou restaurant a l’aeroport del Prat. Ho heu llegit bé, Dabiz Muñoz, conegut com el millor cuiner del món pels guardons The Best Chef Awards, ampliarà la seva proposta amb Hungry Club, un local a l’aeroport de Barcelona que seguirà el model del que ja funciona a l’aeroport de Barajas, a Madrid.
El cuiner madrileny va anunciar la seva col·laboració amb l’empresa Avolta fa uns mesos, un projecte que preveia impulsar un nou model de restauració amb l’obertura de nou restaurants sota el nom de Hungry Club als aeroports de Madrid-Barajas, Barcelona-el Prat, Màlaga i Palma, a Mallorca. Tot i que, de moment, només està en funcionament el de Madrid, es preveu que el de Barcelona s’inauguri d’aquí a pocs mesos amb el mateix concepte que el de la capital espanyola. Hungry Club es convertirà en una proposta més dins l’oferta gastronòmica de l’aeroport barceloní i, segons van anunciar els seus creadors, "es dirigeix a aquells clients inquiets, inconformistes i exploradors que busquen gaudir del bon menjar a qualsevol lloc del món i, per tant, també a un aeroport".
Si ens fixem en el model de Madrid, el local serveix des d’esmorzars i brunchs fins a sopars i altres opcions ràpides adaptades a les necessitats dels viatgers que, molts cops, no tenen temps de seure i gaudir d’un bon àpat. Segons informa El País, entre les opcions més populars de la carta, hi ha la pizza bolonyesa amb sala kimtxi, ou i patates fregides a 22 euros, una sopa de fideus anomenada 'laksa', per 24,95 euros, i entrepans de frànkfurt a 13,95 euros. Si sou més llaminers, també podreu escollir entre diferents dolços, com un 'flat croissant' per 4,40 euros, entre altres opcions. Els creadors també destaquen que tots els plats estan elaborats amb productes d’alta qualitat, locals i amb el toc característic de Dabiz Muñoz que ha captivat milers de persones amb el seu restaurant DiverXo.
Una revolució dins la gastronomia d’aeroport
Fins ara, tothom associava menjar a l’aeroport amb el menjar ràpid, sense una qualitat gaire destacable i lligada a cadenes de restaurants ja conegudes, com McDonald’s i Starbucks. L'arribada del projecte de Dabiz Muñoz, doncs, suposa una sacsejada al panorama del menjar aeroportuari, ja que la concurrència de xefs amb estrella Michelin als aeroports espanyols és escassa, però ja havia succeït: el 2009 Carles Vaig va obrir Porta Gaig, també a l'aeroport del Prat.
L’empresa amb què treballarà Muñoz, Avolta, té experiència dins aquest sector i el passat 2023 va signar un conveni que la va convertir en l’empresa gestora dels duty-free dels 21 aeroports de l’Estat durant els pròxims 12 anys. Segons va anunciar la directora general d’Avolta al sud d'Europa, Isabel Zarza, aquests establiments gastronòmics s’adaptaran a la “singularitat i excel·lència del territori de cada aeroport” i, gràcies al conveni, “donaran suport a empreses locals”.