[title]
Artèria de Barcelona, amb les seves botigues de luxe (Fendi i Louboutin acaben d'aterrar) i de marques populars (H&M, Uniqlo, Adidas), els seus negocis de restauració, i les oficines i edificis institucionals en obres... mentrestant, el Passeig de Gràcia es vesteix de Nadal. I tot i que no són els Camps Elisis, topem amb bonics exercicis d'aparadorisme que conviden a la contemplació més que al consum. Fem un recorregut per les finestres més boniques del mar a la muntanya, atents a espais en obres (la Casa Pascual i Pons) i a botigues que vindran (com el Muji, al número 21, i Isabel Marant, al 32). Hi ha arbres de neó i de veritat, llits i casetes de somni, escultures barroques, animalons nadalencs i grums elegants. No us els perdeu!
1. Stella McCartney: Pop vegà
Stella McCartney ocupa la cantonada de Passeig de Gràcia amb Rosselló (n. 102). La firma està compromesa amb la sostenibilitat i té com a principis no usar pells d'origen animal, es reivindica com una companyia honesta, atenta als moviments socials i les causes justes, i vesteix les dones, els homes i els nens d'avui. Moderna i pop, el seu aparador és senzill, però divertit, tacat de neó amb les formes icòniques del Nadal.
2. Dolce & Gabbana: Barroquisme escultòric i per vestir
Dolce & Gabbana és sinònim de luxe i té regust italià, tot elevat a l'enèsima potència. La seva darrera col·lecció, presentada al febrer, feia picades d'ullet a la devoció, al catolicisme i l'església, per això la desfilada va transcórrer davant d'una recreació de la façana barroca de l'Oratori de Santa Cita, a Palerm. La finestra de Passeig de Gràcia (n. 95) no és tan grandiloqüent, però els àngels sobrevolant els núvols fan el fet.
3. Cartier: Construint el temps
La 'maison' nascuda a París el 1847, coneguda per la seva joieria i rellotges i per la icònica pantera –la dissenyadora Jeanne Toussaint va contribuir a la seva mitificació–, presenta una delicada posada en escena que escenifica els processos de creació de les seves peces. Us haureu d'amorrar a les finestres i trepitjar la catifa vermella si voleu contemplar els grums que fan rellotges, que ens fan pensar en Wes Anderson.
4. Hermes: Elogi dels quadrats
Sempre ens sorprenen els aparadors d'Hermès. Aquesta vegada els protagonistes són uns ratolins juganers que preparen (o afronten el post) 'guateque' de Nadal i volten per la finestra entre plats i copes de còctel i garlandes quadrades, que recorden composicions neoplasticistes. La proposta respon al concepte de 'Colormorphosis', darrere del qual hi ha Charlotte Macaux Perelman i Alexis Fabry: empren el color per fer-nos entrar a l'univers dels objectes Hermès.
5. Dior: una porta al salvatge
Escenes de natura de les 'toile de Jouy' serveixen de teló de fons per a les dues finestres de Dior (n. 74) on es presenten calçat i accesoris i un 'look' femení romàntic i elegant (com ens agraden les faldilles de tul!) entre figures de fauna tridimensionals. El 'salvatge' fa la seva entrada a la gran avinguda.
NO T'HO PERDIS: si busques regals diferents, vés als mercats de Nadal!