[title]
A l’Espluga del Francolí, un poble de la Conca de Barberà, hi ha el Museu de la Vida Rural. En un edifici envoltat de vinyes, els visitants poden conèixer com es vivia i es treballava al món rural abans de la segona revolució industrial a través d’objectes de tota mena. Ara, aquest museu obre una nova sala d'exposicions a la ciutat que serà una finestra a la ruralitat en el context urbà de Barcelona.
L’espai, que reflexionarà al voltant de la sostenibilitat, estarà dins la nova seu de la Fundació Carulla, al Poblenou i s’inaugurarà ben aviat. L'encarregat de dissenyar l'edifici ha estat José M. Segarra, qui també va idear la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Barcelona.
L'objectiu és convertir aquest espai en un recinte cultural i educatiu, on es faran exposicions, tallers, cursos i activitats vinculades al barri. Darrere de la sala d'exposicions, hi ha la mateixa idea que regeix el Museu de la Vida Rural: que el coneixement sobre el món rural ens serveixi per comprendre el present i ens permeti imaginar futurs més sostenibles.
L’obertura d’aquesta sala d’exposicions a Barcelona és només un dels canvis que viurà el museu aquest 2024. A part, després de 35 anys, el Museu de la Vida Rural canviarà de nom i es dirà Museu Terra. Dins d’aquest ‘rebranding’, també renovarà la identitat gràfica refermant el repte d’educar per la sostenibilitat des del patrimoni, la cultura i les arts.