Notícies

El Park Güell es convertirà en un cinema gratis a l'aire lliure aquest estiu

La iniciativa Barcelona en Moviment d'enguany estarà dedicada al cineasta barceloní Ventura Pons

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Cinema Park Güell
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

A Time Out som fanàtics del cinema i de l'estiu, i encara més de la combinació d'ambdues. L'arribada del bon temps també anuncia la del cinema a la fresca a diferents punts de la ciutat durant els mesos més calorosos de l'any. El Pantalla Barcelona, el Cinema fora de lloc i el cicle de cinema a la Sala Montjuïc, que convertirà el Castell de Montjuïc en una sala de cine a l'aire lliure, són alguns dels esdeveniments que ompliran la ciutat amb projeccions de tota mena. El Castell de Montjuïc, però, no serà l'únic espai emblemàtic de la ciutat que ens transformarà, sinó que el Park Güell també serà -durant uns dies- una sala de cinema a la fresca. 

La nova edició de Barcelona en Moviment estarà dedicada al cineasta barceloní Ventura Pons i portarà tres projeccions diferents. El documental 'Ocaña. Retrat intermitent' inaugurarà el cicle de cinema el 28 de juny a les 21.30 h, una projecció que mostra una mirada retrospectiva a la vida d'Ocaña com a referent de la contracultura de la dècada del 1970 i que coincidirà amb el dia de l'orgull LGTBIQ+. El 5 de juliol a les 21.30 h serà el torn de 'El perquè de tot plegat', un llargmetratge que reflecteix la mirada de Ventura Pons sobre la ciutat, un tema que també tractarà 'Barcelona (un mapa)', la pel·lícula que tancarà aquesta edició el 12 de juliol a les 21.30 h. Les tres projeccions tindran l'accés lliure i gratuït, això sí, s'ha de reservar l'entrada a través de la pàgina web del MUHBA per evitar aglomeracions.

Cinema Park Güell
Foto: MUHBA

Altres activitats d'estiu al Park Güell

A més del cinema a la fresca, el Park Güell acollirà diferents activitats que formaran part del seu cicle d'estiu a partir del 27 de juny. La programació cultural d'enguany, organitzada en col·laboració amb el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), homenatjarà el llegat de l'autor i fundador del moviment coral a Catalunya, Josep Anselm Clavé, i del cineasta Ventura Pons, que va morir a principis d'aquest 2024. Com ja és habitual, el 'MUHBA & Park Güell: Música, Ràdio, Barcelona', apropa l'obra de Gaudí als barcelonins i barcelonines a través d'altres iniciatives culturals.

Durant quatre dijous consecutius a partir del 27 de juny, la plaça de la Natura del Park Güell acollirà diferents concerts que recuperaran les obres d'Anselm Clavé i de la tradició coral catalana. Amb motiu del centenari de les primeres emissions de ràdio de Barcelona, la programació també farà un homenatge als cors, el jazz i les cançons de cambra que sonaven a la ràdio a les primeres dècades del segle XX. Si voleu assistir a algun dels concerts, les entrades també són gratis i s'han de reservar a la pàgina web del MUHBA.

L'altra iniciativa dins el programa d'estiu són els diferents itineraris i recorreguts pel Park Güell per conèixer la seva història i la relació de Gaudí amb la ciutat. S'organitzaran fins a 11 de visites guiades fins al 28 de setembre que tindran un cost de 2 euros i duraran d'entre una i tres hores. Per reservar plaça, s'ha de fer també a través del web del MUHBA.  

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat