Notícies

El Pavelló Mies van der Rohe es converteix en un cinema a la fresca i l'entrada costa 2 euros

El cicle 'Arquitectura en família' projecta tres pel·lícules diferents durant tres dies d'estiu

Laia Jordà Sánchez
Redactora
cinema Pantalla Pavelló
Foto: Anna Mas
Publicitat

L'arribada de l'estiu també anuncia la temporada d'activitats a l'aire lliure, festivals, fires al carrer i, un dels plans més populars d'aquesta època, el cinema a la fresca. Barcelona acull diversos cicles de cinema a l'aire lliure com el Pantalla Barcelona, el Cinema fora de lloc i el Barcelona en Moviment, que convertirà el Park Güell en una sala de cinema a la fresca durant uns dies. El Park Güell, però, no serà l'únic espai emblemàtic de la ciutat que es transformarà per acollir projeccions de cinema, sinó que altres joies arquitectòniques barcelonines també ho faran. El Pavelló Mies van der Rohe, un dels edificis més icònics de l'arquitectura racionalista moderna, es convertirà en una sala de cinema a la fresca amb la celebració del Pantalla Pavelló el 5 d'agost i el 2 de setembre. 

Sota el nom 'Arquitectura en família', el cicle d'enguany projecta tres llargmetratges que acosta els espectadors a les relacions familiars d'arquitectes reconeguts i com les seves personalitats van inspirar els seus fills i filles a seguir els seus passos creatius. Els tres films construeixen el relat a través d'edificis, cartes i records que tracten caràcters i conflictes que parlen de sentiments universals i posen en el punt de mira la voluntat dels arquitectes d'exercir com a pares i alhora ser crítics i independents amb els seus fills i filles. Si voleu assistir a alguna de les dues projeccions, les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de l'equipament per 2 euros.

cinema Pantalla Pavelló
Foto: Anna Mas

Quines pel·lícules es projectaran?

El cicle va donar el tret de sortida el passat 1 de juliol amb la projecció de la pel·lícula 'The Mies van der Rohes', de Sabine Gisiger, un llargmetratge que crea un retrat moral de l'edat moderna a través de les dones del voltant de l'arquitecte Ludwig Mies van der Rohe: la seva esposa Ada, les seves tres filles Georgia, Marianne i Waltraut i la seva parella Lilly Reich. El 5 d'agost a les 21.30 h serà el torn del film de Maurizius Staerkle-Drux 'Concrete Love', una pel·lícula que se centra en la figura de Gottfried Böhm i que dibuixa un retrat íntim de la complexitat i la inseparabilitat de la vida, l'amor, l'art, la fe i l'arquitectura des de la mort de la seva dona Elisabeth, també arquitecta.

cinema Pantalla Pavelló
Foto: 'Concrete Love', Maurizius Staerkle-Drux (2013)

La projecció del film 'Skin of glass', de Denise Zmekhol, tancarà el cicle de cinema d'enguany el 2 de setembre a les 21.30 h. La pel·lícula tracta d'una manera intensa i delicada els aspectes personals i sociopolítics de la directora sobre el desplaçament, la desigualtat i la pèrdua davant l'explosió de la població i la crisi global de l'habitatge.

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de juliol als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat