[title]
Si en els anys que podem considerar 'normals' ja era habitual l'expectació al voltant de la presentació dels grans festivals, enguany la que ha generat el Primavera Sound s'ha multiplicat per dos. Sobretot, des que l'agència Reuters va filtrar que l'edició del 2022 seria una edició doble, cosa que també semblava desprendre's de la famosa pancarta que donava pistes sobre el retorn d'Antònia Font al festival (hi havia escrit un 202X2).
Dos caps de setmana
Finalment s'ha confirmat que la vintena edició del festival es farà en dos caps de setmana, del 2 al 4 de juny i del 9 a l'11 de juny de 2022 (en realitat onze dies de música ininterrompuda si comptem tota l'activitat), però s'han anunciat més novetats, relacionades amb la integració del festival a Barcelona, el barri del Besòs i Maresme, i Sant Adrià.
Recuperar les sales
Una de les principals novetats és l'acord del festival amb l'ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya), que pretén ajudar a recuperar el teixit de sales directe a la ciutat, amb concerts a l'Apolo, La 2, Razzmatazz, Razzmatazz 2, Sidecar, Jamboree, Luz de Gas, La Nau, Laut i Bóveda, de moment (se'n podran confirmar d'altres). Aquestes sales acolliran també alguns dels artistes internacionals que actuaran al Parc del Fòrum.
El cartell
Pel que fa al cartell, que es farà públic el dimarts 25 de maig, i del qual només s'ha confirmat el concert d'Antònia Font, sí que s'ha anunciat que estarà format per 400 artistes i que inclourà gairebé tots els que s'han cancel·lat per aquest 2021. A més, els dos caps de setmana seran diferents: els que tinguin abonaments tenen assegurada l'entrada al primer cap de setmana, però el podran canviar pel segon o bé demanar que els retornin els diners. Hi haurà modalitats per a un o dos caps de setmana i tindran inclosa l'entrada a les sales (totes les modalitats d'abonament ja estan penjades a la web del festival).
Retorn a la ciutat
Amb aquest increment de dates i d'oferta, la vintena edició serà la més ambiciosa de la seva història i el festival vol convertir-se en un referent mundial de com han de ser els festivals multitudinaris del futur per estar més integrats a la ciutat i generar un retorn social i econòmic més gran per als veïns (amb eixos també com la sostenibilitat i el feminisme). Amb un pressupost de més de 50 milions d'euros, s'espera una assistència acumulada de 400.000 persones, i es preveu que generarà més de 350.000 pernoctacions.
Responsabilitat social
El festival ha presentat també com a gran novetat la Fundació Primavera Sound, que amb una dotació inicial de 200.000 euros, vol contribuir a la vida social i econòmica del barri d'El Besòs i el Maresme i de Sant Adrià. En aquest sentit, es faran cursos, tallers i xerrades formatives, es donaran 50 acreditacions del Primavera Pro als actors culturals que hi estiguin interessats, es crearà una ràdio comunitària i hi haurà mil entrades gratuïtes per als veïns (repartides a través de les entitats socials).
També hi haurà una borsa de treball en què es prioritzaran els veïns, amb crida a través de les entitats, i també es donarà prioritat als proveïdors del barri. Pel que fa a la sostenibilitat, es vol arribar a la petjada zero i es comptarà també amb els veïns a l'hora de minimitzar les molèsties per soroll, involucrant-los en el disseny de la disposició dels escenaris.
NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya el 2021.
Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.